XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den genomsnittliga vikten och höjdskala


Medelvikten och höjdskala, även känd som body mass index, anger en rad vikt anses hälsosamt för en viss höjd. Begränsningar finns med denna typ av beräkning, dock. Alltid rådfråga en läkare innan du gör några livsstilsförändringar.

beräkna BMI

En rad BMI räknare finns på nätet. Det är dock bra att veta var det slutliga antalet kommer ifrån. Matematiskt, BMI beräknar förhållandet mellan din vikt i pounds eller kilogram delat med kvadraten på din längd i inches eller meter, respektive.

BMI Begränsningar

Eftersom denna vikt höjd skala använder endast två konkreta siffror, inte resultatet av beräkningen BMI inte tar hänsyn till om vikten är från muskler eller fett. Till exempel, som är en idrottsman 6-fötter, 3-inches tall och 210 pounds av mestadels muskler har ett BMI på 26,2, vilket skulle falla i övervikt sortimentet även om idrottaren kan vara helt frisk.

BMI och midjemått

BMI förhållanden indikerar om en person är matematiskt på en hälsosam vikt, men bör inte vara den enda beräkning som används för att bestämma hälsa. Dessutom kan en persons midjemått ange om de är överviktiga. Kvinnor bör ha en midjemått på mindre än 35 inches och män ska ha en midjemått på mindre än 40 inches.