XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att sätta upp mål för ett basketlag


Baskettränare har den viktiga uppgiften att odla den naturliga entusiasmen av sina spelare för att uppnå de atletiska och personliga mål för både laget och individerna. Bruket att sätta mål har visat sig ha en stark positiv inverkan på prestationsförmågan liksom den psykologiska utvecklingen av spelare. Effektiv användning av fokuserade mål är ansvarig för tränaren. Dessa mål bör visa ett team framsteg både på och utanför planen, och representerar definition av framgång för tränare, spelare, fans och familjemedlemmar under hela säsongen och utanför.

Instruktioner

Analysera Team och själv

1 Analysera styrkor och svagheter i de enskilda aktörerna samt den historiska utvecklingen av laget för att avgöra vilka mål skulle hjälpa till att ta laget till nästa nivå av lek samt uppfylla spelare behov.

2 Fastställa själv, som tränare, en definition av framgång. Är framgång ett vinnande rekord? Att slutspelet? Hjälpande spelare balansera basket med andra aktiviteter? Dina mål måste vara orienterad för att uppnå önskat resultat.

3 Identifiera de som kommer att stödja dina spelare när de försöker att uppnå sina mål på banan och i livet. Värva den inflytelserika lärare, föräldrar, vänner, närstående och erfarna spelare att bidra med sina perspektiv på viktiga mål. Låt dem veta deras stöd kommer att behövas under säsongen för att se till att dessa mål uppfylls.

4 Identifiera tidslinjen av säsongen som kommer att diktera milstolpar för att mäta mål. Viktiga datum kan omfatta början av försäsongen utbildning, namnge förrätter för säsongen, det första spelet, första konferensen spel och slutspel.

Inställning och uppnå mål

5 Ange specifika långsiktiga mål som kan konkret mätt genom statistik eller tränare utvärdering. Laget ska uppfatta målen som en utmaning, men inte anser dem vara omöjligt. Både praxis och spel mål bör fastställas.

6 Ställ kortsiktiga mål som ger en känsla av prestation mot att uppnå långsiktiga mål. Michael Jordan sade: "Jag hade alltid ställa kortsiktiga mål. När jag ser tillbaka, var och en av de steg eller framgångar ledde till nästa." Se till att uppnå kortsiktiga mål är steg mot de långsiktiga målen.

7 Uppmuntra och hjälpa spelare att sätta sina egna mål. Dessa bör omfatta mål som stöder laget mål samt rent personliga mål, till exempel att det universitets- laget eller förbättra en poäng rekord. Spelare bör hålla mål bärbara datorer för deras personliga uppbyggelse.

8 Ständigt utvärdera dessa mål under hela säsongen och hålla spelarna informerade om sina framsteg både individuellt och som ett lag. Se till att målen har deadlines, och öka fokus på specifika mål som tidsfrister tillvägagångssätt. Ett mål-tabellen i omklädningsrummet förstärker teman och kommande deadlines.