XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man blir en leverantör för Blue Cross Blue Shield Försäkring


Att bli en Blue Cross Blue Shield (BCBS) leverantören tar några organisatoriska skicklighet och uppfinningsrikedom. BCBS hälsa planer försäkra över 100 miljoner amerikaner i USA och bor utomlands (Blue Cross Blue Shield Foundation, 2010) så det är värt att investera den tid som krävs för att bli en nätoperatör och vara tillgängliga att ta hand om de BCBS medlemmar som kan vara redan i och runt din praktik. Provider credentialing är den process genom vilken ett försäkringsbolag recensioner en leverantör licens, utbildning, certifieringar och utbildning, oftast på leverantörens begäran om att ansluta sig till nätverket och göra sig själv och hans metoder som finns tillgängliga för BCBS medlemmar.

Instruktioner

Montera din nätoperatör ansökan material

1 Uppdatera din curriculum m vitae eller meritförteckning. De flesta nätoperatör planer kräver en aktuell kopia av detta viktiga dokument förutom att slutföra leverantören ansökningsformuläret.

2 Gör kopior av alla statliga licenser, diplom, utbildningsbevis och ombord certifieringar. Du kommer att behöva omfatta en kopia av varje i din ansökan paket. Ibland skol avskrifter krävs också men inte ofta. Kontrollera tillämpningsanvisningar noga för att se till att du inkludera dessa samt om de efterfrågas.

3 Gör kopior av dina amerikanska Drug Enforcement Administration (DEA) registrering. Besök US Department of Justice DEA webbplats (se Resurser länken nedan) om du behöver ansöka om en ny registrering eller uppdatering / förnya en äldre.

4 Samman en aktuell förteckning över grundläggande praxis information (adress, administration kontakter) för varje sjukhus eller anläggning som du är anslutna.

5 Gör kopior av den aktuella felbehandling täckning inklusive förnyelsedatum och politik täckning gränser. Du bör också sammanställa en summering av felbehandling kostymer eller fordringar (i förekommande fall) väcks mot dig under de senaste 10 åren. De flesta planer kommer att be dig att intyga att dessa händelser och be om en sammanfattning på minimum. När du blir en kontrakterad leverantör med en BCBS plan kan kontraktet också föreskriva att du meddelar planen så snart som möjligt när / om några nya krav arkiveras.

6 Slutför en Internal Revenue Service (IRS) Form W9 (länk i Resources nedan) med den aktuella identifieringsinformation skatt och nummer. Du kan använda ditt personnummer om du är en enskild firma i praktiken (IRS, 2010). Annars kan du besöka IRS webbplats (länk i Referenser nedan) för att ansöka om ett skattenummer som är specifika för ditt företag struktur (bolag, till exempel).

7 Kontrollera att det nationella Provider Identifier (NPI) antal återspeglar exakt din praktik typ och licensieringen. Du hittar denna information, eller ansöka om ett nytt NPI nummer på den amerikanska Health and Human Services webbplats (länk i Resources nedan).

8 Montera alla program paket material tillsammans.

Gälla för det särskilda BCBS nätoperatör i ditt tillstånd av licens och praktik

9 Gå till Blue Cross Blue Shield webbplats (länk i Referenser nedan) av statliga planer på att hitta ansökan information för ditt tillstånd (s) i praktiken. Varje stat i USA har sin egen lokalt drivs BCBS kontor för att hantera sina leverantörsnätverk, administrerande medlemstjänster och betala fordringar. Vissa stater har mer än en BCBS planen och driftcentralen. Du måste lämna in en ansökan i varje stat i praktiken och varje plan för övervägande och integration till nätoperatören.

10 Klicka på länken för leverantörer att fråga om att ansluta sig till nätverket. Denna länk är vanligtvis på hemsidan eller ett klick bort på en sida leverantörsspecifika att du kan navigera till från denna webbplats startpunkt.

11 Följ instruktionerna för applicering till den specifika BCBS nätoperatör. Detta innefattar i allmänhet att skicka in en intresseanmälan till en viss person eller avdelning tillsammans med ett nätverksprogram och din ansökan paket monteras i 1 § Ansökan nätverket vanligen som nedladdning material som du kan skriva ut och komplett. Det är liknande format och innehåll till en jobbansökan.

12 Skriv ditt intresse brev, att ta itu med det att parterna eller avdelning som utsetts på BCBS särskild plan webbplats. Ibland denna information finns på nätverksapplikationen. Ibland finns det en nätoperatör kontakt för flera BCBS planer. I det här fallet, kan du inkludera en ansökan paket och brev som tydligt identifierar vilken planerar du söker.

13 Skicka in hela ansökan paket med alla dina anslutna material (från avsnitt 1) till den adress som anges i den BCBS ansökan eller på planen specifika webbplats.

Tips

  • Gör kopior av din ansökan paket (från "Saker du behöver" lista och avsnitt 1). På så sätt behöver du bara fylla i och bifoga planen specifika ansökningsblankett och Er skrivelse av intresse.
  • Anmäl dig till den universella leverantör databas på rådet för prisvärd kvalitet Healthcare (CAQH). De typiska leverantör kontrakt med 10 till 20 olika healthplans och kompletteringspappersarbete för var och en kan bli betungande. CAQH registrering (webbplats referenser nedan) är ett effektivt sätt att hantera din leverantör och praktik information credentialing och åter credentialing krav.
  • För beteendevårdgivare, många healthplans och arbetsgivargrupper utnyttjar separata planer och nätverk som är anslutna till Baselkommittén, men inte förvaltas av dem. Dessa förhållanden (t ex som ger tillstånd behandling, som betalar fordran, som hanterar nätoperatör) kan vara ganska komplicerad. Du måste gälla för detta nätverk (ofta kallad "skära ut" plan) som skall ingå i det beteende hälsa nätverk av anslutna BCBS planen. Ansökningsprocessen kommer att vara densamma men kommer att skickas till en annan försäkring eller administrativ företag.
  • Om nätverket är "stängd" till nya sökande, fråga om det finns ett behov av din specialitet eller annan praxis attribut (t.ex. diagnostiska specialiteter, främmande språk talas, behandling eller patientpopulation specialiteter) på deras nät. Provider nätverkshantering och credentialing processer är ofta dyra för healthplans så att de begränsar antalet ansökningar de kommer att acceptera. Och argumenterar för varför din praktik bör ingå kommer att hjälpa dig att gå med i ett annars slutet nätverk.