XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Övningar för att Minska skulderbladen Pain

Axlarna består av ben, ligament, muskler och senor som alla arbetar tillsammans för att göra rörelsen möjligt. Dessa leder lider betydande dagligt slitage, så skuldra är mycket vanliga, och kan förekomma som ett resultat av frakturer, stukningar, sträckningar och andra skador. En vanlig skadestället och smärta är triangelformade skulderbladet, den största ben i axeln gördel. Enkla axelövningar kan bidra till att påskynda återhämtningen, men rådfråga en läkare först för att se övningarna är lämpliga för ditt tillstånd.

effektiva övningar

Övningar som vägg armhävningar, axel pressups, axelreflexioner och walkups som är utformade för att stärka axeln är ofta effektiva för att minska smärta i skulderbladen. För att utföra vägg armhävningar, stå inför en vägg med fötterna ungefär axelbrett isär. Placera handflatorna mot väggen framför dig och driva överkroppen ut från väggen. För axel pressups, sitta i en stol som har armstöd och placera fötterna på golvet. Ta tag i armstöden med båda händerna och lyft din kropp bort från stolen. För att utföra axelreflexioner, knäppa händerna framför kroppen och samtidigt hålla armbågarna raka. Med händerna fortfarande knäppta, sakta lyfta armarna över huvudet. Lägg walkups till din träning rutin. Stå vänd mot en vägg med fingrarna böjt i en krypande ställning. Med armbågarna raka, använda fingrarna för att så långt upp väggen som möjligt krypa.

frekvens Fakta

Sikta på fem repetitioner av vägg armhävningar, fem upprepningar av axel pressups, 10 till 20 upprepningar av axelreflexioner och tre upprepningar av walkups. MedlinePlus rekommenderar utför axelövningar två gånger om dagen. Däremot kan din läkare hjälpa dig att bestämma vilken rutin är det säkraste och mest effektiva för att lindra just din skuldra smärta.

skuldra Säkerhet

Undvik över arbetar en skadad skulderbladet. Om du upptäcker att vissa övningar eller rörelser öka din smärta eller obehag, sluta träna omedelbart. När du utför axelövningar, fokusera på att använda lämpliga rörelser och teknik. Felaktig placering kan göra övningarna ineffektiva till att underlätta din smärta. Innan träningen, ta fem till tio minuter för att sträcka ut axelmusklerna att lossa muskler och minska risken för ytterligare skada din skulderbladen.

ytterligare överväganden

Ibland skulderbladen smärta kan göra att flytta axeln känner alltför ansträngande. Detta kan avskräcka dig från att utöva din axel. En stödjande axel stag kan bidra till att stödja och komprimera skulderbladen, vilket gör det lättare för dig att utöva. En ansats brace kan också bidra till att förhindra dig från att oavsiktligt anstränga axeln när du tränar.