XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ornitin för Sleep

Sömnsvårigheter kan allvarligt påverka ditt välbefinnande och påverkar din förmåga att fungera i vardagen. Medan självhjälpstekniker, vissa mediciner och naturläkemedel kan erbjuda befrielse från dina symptom, en del utövare tror orthinine tillskott kan också bidra till att främja sömn. Men det finns inte mycket kliniska bevis som stöder detta påstående. Rådgör med din läkare innan du använder något kosttillskott.

om Orthinine

Orthinine är en aminosyra som produceras av kroppen som spelar en viktig roll i proteinmetabolism. Det anses vara en "villkorligt viktigt näringsämne", vilket innebär att du inte behöver för att få det från mat källor, eftersom kroppen vanligtvis kan tillverka det från andra näringsämnen. Näringsämnena används för att göra orthinine finns i proteinrika livsmedel. Men under tider av stress eller sjukdom kroppen inte kan möta dina näringsbehov, kräver kosttillskott. Orthinine exakta verkningsmekanism är inte känd. Orthinine kan ta bort gifter ur kroppen och tros främja muskler och vävnad byggnad. Orthinine kan vara till nytta för att främja sömn hos personer med vissa medicinska tillstånd, dock inte har studerats dess användning i den allmänna befolkningen som lider av sömnlöshet.

Sömn och sjukdom

Under tider av stress och sjukdom, kan din sömnkvalitet påverkas allvarligt. Att ha en kronisk sjukdom kan försämra din förmåga att somna och sova på grund av oro om din sjukdom eller effekterna av vissa läkemedel. Psykisk sjukdom såsom ångest och depression kan också vara en möjlig orsak till sömnlöshet.

kliniska bevis

En begränsad mängd forskning har undersökt orthinine effekt på försöksdjur. En djurstudie på nyfödda kycklingar, som publicerades i februari 2010 frågan om tidskriften "Nutritional Neuroscience," fann att l-orthinine hade en lugnande och hypnotisk effekt när kycklingarna utsattes för en akut stressituation. Kosttillskott med lugnande egenskaper hjälper dig att slappna av och främja sömn. Inga studier har utförts på friska vuxna som lider av sömnstörningar. Emellertid har tillgängliga studier på människa med fokus på fördelarna med orthinine för att främja sömn i människor som lider av vissa sjukdomar. En studie publicerad i April 1, 2011 numret av tidskriften "Clinical Drug Investigation" fann att cirrospatienter, de med akut cirros, behandlades med L-ornitin-L-aspartat - en kombination av orthinine och aspartat - upplevt förbättringar i nivån symtomens svårighetsgrad och hade bättre sömnkvalitet och minskade nivåer av trötthet. Det behövs fler studier för att utvärdera fördelarna med orthinine tillskott på sömnstörningar i den allmänna befolkningen.

överväganden

Du bör inte använda orthinine att själv behandla din sjukdom. Rådgör med din läkare för att diskutera behandlingsalternativ om du lider av ihållande sömnsvårigheter. Sömnlöshet kan vara ett tecken på en allvarlig bakomliggande sjukdom. Det finns inga kända säkerhetsproblem i samband med användning av orthinine. Men som med alla kosttillskott informera din läkare om du väljer att använda orthinine.