XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ursäkter för att inte äta frukost


Forskare har visat gång på gång att det inte finns någon ursäkt för att inte äta frukost. Gå ner i vikt, är för upptagen eller inte hungrig på morgonen är inte goda skäl att hoppa över denna måltid. Forskare vid Harvard Medical School visade i en studie att fetma var upp till 50 procent lägre hos personer som äter frukost.

Tappar vikt

"Jag är på en diet" är en vanlig ursäkt för människor som hoppar över frukosten. Detta är faktiskt kontraproduktivt. Enligt Jane Harrison, RD, Personal Nutritionist på webbplatsen myOptumHealth, människor som äter en balanserad frukost är mindre benägna till fetma. De är mer benägna att undvika en nedgång i blodsocker som kommer att leda dem att göra okloka val av mat senare under dagen. Frukost hjälper till att få din ämnesomsättning går så att du kan bränna kalorier som du förbrukar från det att du vaknar.

För upptagen

"Jag har inte tid", är en annan ursäkt för människor som inte äter frukost. Med tanke på att äta hälsosamma val som en skål med flingor, gröt eller ett hårdkokt ägg tar mindre än fem minuter, är det osannolikt att denna ursäkt är verkligen giltig. Med tanke på hälsofördelarna med frukost, är det värt att ställa in alarm för att väcka dig fem minuter tidigare. Planera och köpa frukost barer med ingredienser som fiber, nötter eller frukt för verkligt upptagen morgnar.

Inte hungrig

"Jag är bara inte hungrig på morgonen," är en vanlig refräng av människor som vill hoppa över frukosten. För dessa människor, rekommenderar American Dietetic Association: "Börja dagen med en kopp 100 procent fruktjuice eller en bit av hel-vete toast." De flesta människor kan få ner det. Senare, när du känner dig hungrig, rekommenderar de som har en förmiddagen mellanmål som yoghurt, ägg, mager sträng ost eller en hel-vete bagel. Prova att experimentera med olika söta och salta livsmedel på morgonen för att se om en tilltalar dig.