XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man utför en ansiktsmassage

En ansiktsmassage kombinerar lymfa massage, svensk massage och tryck punkttekniker. Terapeuten använder mild, även stroke att manipulera ytliga lager av hud, muskler och bindväv. Centrum för komplementär och alternativ medicin antyder att "massage verkar ha några allvarliga risker om den används på rätt sätt och som tillhandahålls av en utbildad massage professionell" och råder inte att utföra massage på sårade hud. Diskutera massageterapi med din vårdgivare.

Steg 1

Har din klient ligga uppåt på massagebänken, och flytta till toppen av tabellen. Placera ett bolster i din klient & # 039; s knän. Placera fingertopparna på panna linje och använda en konstant lätt tryck under 5 till 30 sekunder. Detta tryck punkt teknik introducerar din prägel på din klient.

Steg 2

Applicera massageolja till hands och tummar. Med hjälp av en jämn, striping stroke, massera pannan med tummarna. Börja på ögonbrynen och massage från mittlinjen utåt. Fortsätt tekniken upp pannan till hårfästet och tillbaka ner till ögonbrynen. Upprepa pannan massage med en cirkelrörelse med fingertopparna.

steg 3

tillämpas Re-massageolja till hands. Med fingertopparna och lätt tryck, massera ner käklinjen med hjälp av en cirkelrörelse. Börja strax ovanför öronen och fortsätter att tippa av hakan. På spetsen av hakan, massera käklinjen tillbaka till botten av örat med tummarna med hjälp av en jämn, striping rörelse. Upprepa käken massage teknik flera gånger.

steg 4

Massera kinderna med fingertopparna med hjälp av en ljus, flödande stroke. Börja under ögonen och massera från mittlinjen utåt längs kindbenen till öronen. Inte sträcka huden under ögat. Fortsätt glider massageteknik ner kinderna på läpparna, alltid strök från mitten och utåt. Upprepa kinden massage flera gånger.

steg 5

Placera fingertopparna på panna linje och tillämpa en jämn, lätt tryck under 5 till 30 sekunder. Detta tröstande teknik avslutar massagen och syftar till att lämna din klient känsla avslappnad och balanserad. Ge en handduk till kunden för att avlägsna eventuellt överskott av massageolja.

varningar

  • Centrum för komplementär och alternativ medicin råd "Använd inte massage terapi för att ersätta din regelbunden medicinsk vård eller som ett skäl för att skjuta upp att se en vårdgivare om ett medicinskt problem."

tips

  • För variation, använder massageoljor blandas med vitaminer eller aromatiska oljor.

Saker du behöver

  • massagebänk
  • Massageolja lämplig för användning i ansiktet