XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Livsmedel som innehåller mycket protein och amp; Låg kalium & amp; Natrium

Översikt

Överskott av kalium kan orsaka svaghet, förlamning, oregelbundna hjärtslag eller till och med en hjärtattack. För mycket natrium kan leda till högt blodtryck, ökad risk för hjärtinfarkt och stroke, ögonproblem och njursjukdomar. För de individer med en historia av hjärtsvikt, högt blodtryck eller diabetes, kan en diet alltför hög i någon av dessa näringsämnen vara farligt. Att vara medveten om de livsmedel som innehåller endast måttliga mängder av kalium och natrium samtidigt förmedla protein kan vara användbart i sådana situationer.

korn

Vitt ris, majs pasta, majsgryn, grädde av vete, makaroner och spaghetti är alla bra proteinkällor, enligt USDA National Nutrient Database för Standard Reference. Till exempel, en kopp kokta, icke inredda makaroner har cirka 8 gram protein. Men se till att välja pasta utan tillsatt salt. En kopp kokta, icke inredda kort kornigt ris har 53 milligram av kalium, medan en kopp kokt majs pasta har 43 milligram. En kopp spisen kokta grädde av vete har cirka 15 mg natrium.

frukt

Personer med hjärtsvikt kan få råd att sänka sina kalium intag. Vissa frukter innehåller protein samt små mängder av kalium och natrium. En kopp råa blåbär har endast ett milligram av natrium och 114 milligram av kalium, samt ett gram protein. Rose-äpplen, grapefrukt, plommon och apelsiner är också frukter låg på kalium och natrium, men hög halt av protein. Frukt är också en rik källa till viktiga vitaminer.

Nötter

Människor som har njursjukdom kan vara i riskzonen för höga kaliumnivåer, enligt DiabetesSelfManagement.com. Om du lider av en njursjukdom, nötter är en bra kostvanor val eftersom de är låga i kalium. Ett uns av pekannötter innehåller ingen natrium och endast 120 milligram av kalium. Ett uns av pekannötter har också nästan tre gram protein. Ekollon, jordnötter, butternuts eller hasselnötter är också bra val. Men se till att välja endast osaltade nötter. Nötter är också en bra källa till hälsosamma fetter.

Grönsaker

Grönsaker är en bra kosthållning för personer som tittar på deras natriums intag eftersom de innehåller lite natrium. En kopp skivad sommar squash innehåller 1,87 gram protein, 2 mg natrium och 319 milligram av kalium. Fiddlehead ormbunkar, sockermajs, aubergine, paprika och gurka är också bra kostvanor. Grönsaker är också bra för viktminskning, eftersom de är fyllning och låg i kalorier.