XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Pole dancing: En ny metod för Fitness

Översikt

Ibland går till gymmet kan kännas som en outhärdlig börda, schlepping själv och ditt gym väska till platsen för samma tråkiga träning du gjorde dagen innan och dagen innan. Det hjälper inte att du inte har sett de resultat du hade hoppats på eller att du tillbringar hela träningen ser fram till slutet av det.

Kanske vad du behöver är en utmaning, något som inte involverar komplicerade maskiner, skrymmande utrustning eller tråkiga upprepningar. Ett utmärkande lämplighet upplevelse så här existerar, och det kräver bara dig själv, en positiv attityd och ... en stolpe.

Del dans och en del gymnastik, pole dancing, även känd som pol fitness, är inspirerande människor - unga och gamla, från olika bakgrunder, karriärer och kondition - med ett spännande, utmanande och sexig träning.

De flesta som försöker en pole dance klass vinst förtroende, som spiller över till andra delar av sina liv.


Christine Spiro, ägare av Verticality Pole Fitness

Behärska dina favorit Moves

Eftersom sporten är relativt ny, och fortfarande under utveckling, det finns inga riktigt standardiserade namn för pole fitness drag. Denna brist på konsensus kan vara frustrerande ibland, med namn som varierar inte bara bland geografiska platser, men ibland från studio till studio - även de som ligger på samma kvarter.

I ett försök att bekämpa detta, under 2010 en panel av stolpen fitness branschens främsta konkurrenter nått konsensus om namn för många av standard pole fitness snurrar, inversioner, övergångar och håller. Den Pole Fitness Association sammanställt dem i en ordlista, med bilder, med titeln "PFA Visual Dictionary."

De som vill lära sig terminologin, liksom den korrekta formen för drag såsom Hook and Roll, Reverse Stag Spin, Crescent och Archer Hold kan visa den visuella ordlista finns gratis på The Pole Fitness Association webbplats .

Exotisk dans möter Fitness Training

År 1994 tillbringade Fawnia Dietrich de första fyra månaderna av hennes exotiska dans karriär att lära henne runt dans stolpe - och förlorade 30 pounds från verksamheten. Men när hon kämpade för att fullända dansen och fysiska färdigheter som behövs för pole dancing, slog det henne att det inte fanns någon skola för pole dancing, inga klasser för att hjälpa kvinnor lätthet in i konsten. De var helt enkelt förväntas komma på stolpen och räkna ut själva.

Dietrich beslutat att ändra detta genom att öppna världens första pole dance skola i december 1994.

"Jag tror att den verkliga övergången från" stripper "till" fitness "kom mellan 2000 och 2002, och [det skiftade] globalt [i] 2005, när hela världen var att fånga den", säger Dietrich.

När Lil Mynx linje dans stolpar blev tillgängliga för hemmabruk i januari 2002, säger Dietrich kvinnor runt om i världen började köpa stavar, tillsammans med sin instruktions-DVD, så att de också kan ha kul samtidigt som de får passform.

Medan pole dancing är sexig, det är också en utmaning, med omfattande fysiska fördelar. Du genomgå en förlust av kroppsfett och en ökning av muskelstyrka och kraft som du lär dig att lyfta och hålla din kroppsvikt på stolpen. Du kommer att uppleva förbättringar i hjärt-kärlsystemet, liksom i din totala flexibilitet och samordning, som du tränar dans rörelser och kroppsställningar som involverar smidig och exakt övergår från den ena till den nästa.

Vem Pole danser Anyway?

Med sitt ursprung i vuxna nöjesställen och exotiska dansklubbar, det finns ingen brist på myter och missuppfattningar kring pole dance, poldansare och deras klasser.

En vanlig myt är att män inte deltar i pole fitness.

Detta är falskt. Kvinnor kan göra upp majoriteten av eleverna, men män också ofta med och dra nytta av en stolpe fitness träning. Många utmärka sig på sporten, adeptly använda sin naturliga styrka i överkroppen för att lyfta sig upp och runt stången.

En annan myt om pole dance klasser är att alla deltagare kommer att vara orealistiskt passform, omöjligt perfekt exotiska dansare typer.

Detta är också falskt. Det kan bara vara en exotisk dansare i en stolpe fitness klass, men det kommer också att vara företagare, nya mammor, advokater, pensionärer och många andra som funderar på att komma tillbaka i form.

Poängen är, i en stolpe fitness klass, alla är välkomna, alla accepteras och alla firas.

"En av mina mest minnesvärda var en änka parti, där jag undervisade en unik grupp av änkor som träffas en gång per år. Jag har lärt döva och stumma och arbetade med personer med benproteser", säger Dietrich. "Människor kommer till pole dancing klasser eftersom det är roligt och en fantastisk träning. När klassen är över, folk lämna känslan en ny känsla av självkänsla."

Ägare av Verticality Pole Fitness i Houston, Texas, Christine Spiro har sett samma effekt med sina klienter.

"Folk säger ofta till mig," Jag kommer till din klass så fort jag komma i form, ", säger Spiro. "Mitt svar? Du behöver inte vänta.! Anmäl dig till en stolpe fitness klass nu. På så sätt kan du ha kul samtidigt som de får i form."

Vad förväntar sig från en Pole Fitness klass

Pole Fitness klasser är i allmänhet en timme lång, om du väljer att ta en verkstad eller privatlektion. På grund av den mognadsnivå som krävs för klasserna, de flesta studios kräver att medlemmarna vara minst 18 år gammal för att delta.

Instruktören kommer att välkomna dig till klassen och försöka lindra någon nervositet du kan känna. Klassen börjar med en grundläggande uppvärmning, i allmänhet 10 till 15 minuter lång.

Deltagarna sedan öva en mängd olika rörelser som är lämpliga för deras nivå. Nybörjare börjar ofta med spins som "brandmannen," ett drag där du lär dig att koppla dina ben runt stolpen och snurra på golvet.

Pole dancing inte kräver särskild kläder. Dietrich föreslår att nybörjare ha bekväma kläder som yoga byxor, shorts, tränings toppar eller t-shirts. Förslag på skor inkluderar barfota, strumpor, löparskor och ibland klackar. Alla skolor är olika, men många kräver studenterna att nå en viss nivå innan de får bära klackar. I högre nivåer, måste shorts bäras, vilket gör det lättare att greppa stången.

I alla nivåer, är ingen lotion eller oljor tillåtna, och instruktörer kommer vanligtvis att be dig att ta bort alla smycken så att du inte skadar dig själv eller skada stolpen.

Pole dancing Tävlingar

Pole dancing tävlingar för både amatörer och elitidrottare hålls i varje stat, med konkurrenter som kommer från hela världen.

Liksom alla idrottare måste konkurrenterna vara driven och extremt disciplinerad om de vill utmärka sig i sporten.

"Dessa kvinnor och män utbilda och förbereda sig för sina tävlingar med en strikt schema av pol praxis, danskurser och [de] arbetar regelbundet på deras flexibilitet," förklarade Dietrich. "Att vara en stor konkurrent är verkligen om hela paketet, så en ren program näring är avgörande för att säkerställa idrottaren kropp är i topp kondition."

Och om den internationella Pole Idrottsförbund har sitt sätt kommer sporten snart en olympisk gren. När allt kommer omkring, om en idrottsman kan utföra bedrifter av kondition på en bit av horisontell utrustning såsom en bar eller en balansbommen, varför inte på en bit av vertikal utrustning som dansen pol?

Dietrich förutspår att pole dancing kommer att göra sin väg in i OS som en demonstration händelse för 2016 eller 2020 spelen.

Skolor som hennes och Spiros gör sin del för att göra det hända genom att fungera som ambassadörer för sporten i sina samhällen och utbildning pole fitness idrottare.

"Jag skulle gärna vilja se detta bli en olympisk sport. Jag tror att det skulle vara en fantastisk händelse", säger Spiro. "Det är upp till dem av oss i stolpen samfundet att arbeta mot att utbilda allmänheten om denna sport. Med tiden och uthållighet, jag tror verkligen att vi kommer att nå dit."

Under tiden, till Spiro, som gav upp en framgångsrik karriär inom olje- och gasindustrin fortsätta sin kärlek för fitness och pole dance, är att ha tid av sitt liv.

"Ibland undrar jag hur jag kom hit", sade hon. "Men oavsett vägen, jag är glad att jag kom."