XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ringorm är en svamp organism lätt överföras från en infekterad värd till en annan. Du kan förhindra spridning av ringorm till andra delar av kroppen och hindra svampen från att påverka en annan värd.

Hur kan man förhindra spridningen av Ringorm

Steg 1

Undvika kontakt med andra som har ringorm, inklusive kontakt med opåverkade områden i huden. Ringorm infekterar ett område på huden genom att ange skärsår, sår och andra hud skrubbsår. Bakterier från ringorm kan ligga på andra områden av huden som är opåverkade och väntar på möjligheten att ange en värd igen. Vidröra en annan person eller ett djur påverkas med ringorm kan överföra bakterier på huden, där svampen väntar tålmodigt för möjligheten att ange ett sår eller nötning på huden.

Steg 2

Tvätta händerna efter att ha använt toaletten. Skrubba händerna i minst 10 sekunder innan du sköljer soap, och torka händerna noga innan du lämnar toaletten.

steg 3

Torka kroppen ordentligt efter bad. Våta fötter speciellt implantat fukt på mattor där svampen växer.

steg 4

Applicera svampdödande pulver till dina fötter efter bad och efter ett träningspass. Svampdödande fot pulver torkar upp fukt på fötterna där svett sker under ett träningspass. Om du har återkommande episoder av ringorm, tillämpa pulver efter bad som en del av din dagliga hygien och har familj eller andra hushållsmedlemmar använda svampdödande pulver för att förhindra spridning av ringorm i hemmet.

steg 5

Rengör ditt hus regelbundet, särskilt badrum, mattor och golv med en antiseptisk rengöringsmedel. Inkludera brädorna och hörn där spindelväv och damm samlas. Leta efter städare som desinficera Staph och influensa bakterier för användning i badrummet, som ringorm är en kombination av många organismer som mutera från congregating med andra bakterier.

steg 6

Använd dina egna hårborste, tandborste, kläder, handdukar och andra personliga hygienartiklar. Ringorm, bland andra svampar söker värdar, manifesteras ofta på personliga hygienartiklar där dina kroppsvätskor och fukt samlas.

steg 7

Bär rena kläder och överväga att använda ett pulver lämpliga för användning runt ljumsken. Byt kläder dagligen, speciellt underkläder, strumpor, strumpor och andra underkläder. Jock utslag eller jock itch är en typ av ringorm som uppstår kring ljumsken. Om kläderna skaver ofta på huden, och du svettas ofta, kan en personlig hygien pulver förhindra hud skrubbsår och torka upp fukt, avvärja risken för ringorm att invadera ljumskarna. För extra skydd, välja bomullstyger eller bomullsblandningar över tyger som inte andas väl, såsom polyester, så fukt kan avdunsta bättre. Se Resurser för pulver tillgängliga för män och kvinnor.

varningar

  • Var inte rädd eller generad för att prata om ringorm med din familj. Låt hushållsmedlemmar vet att du har ett utbrott.

tips

  • Undvik åtsittande kläder för att förhindra kläder från skaver mot huden, inklusive andas tyger såsom bomull. DuPont tillverkar Supplex, ett tyg som sträcker sig väl som polyester, men andas väl som bomull. Supplex tyger är utmärkta val för slitage som helst, speciellt när du väljer aktiv slitage. Supplex tyger är dyrare än andra tyger, men fördelarna kan uppväga kostnaderna.
  • Håll alltid området som påverkas med ringorm täckt med ett bandage för att förhindra sekret och bakterier från spridning till andra områden huden. Ändra din bandage dagligen och tvätta händerna efter applicering av ren dressing.
  • Överväg att använda endast fot pulver för att förhindra svamp, över anti-svamp fot spray. Pulver hjälper till att förhindra foten från gnugga mot dina skor, så blåsor inte inträffar. Blåsor utgör en möjlighet för svamp att invadera, när blåsan dyker öppen.

Saker du behöver

  • Rena kläder
  • Tvål
  • Anti-svamp fot pulver
  • kroppspuder