XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Baby med en låg feber

En låg feber hos barn orsakas oftast av en infektion, enligt barnsjukhuset Colorado. Däremot kan overdressing ditt barn eller vaccinationer också orsaka en låg feber. För en infektion, får feber oftast bättre inom några dagar. Du kan dock vidta åtgärder för att se till att ditt barn är bekväm samtidigt komma över infektionen.

fluider

En låg feber gör ditt barn mer benägna att uttorkning. För en baby under 1 års ålder, diskuterar användningen av en vätskeersättning vätska, säger Mayo Clinic. Denna typ av vätska ersätter elektrolyter i barnets kropp. Också uppmuntra ditt barn att fortsätta att livnära sig på sin normala schema. Delta i lugna aktiviteter med ditt barn och få henne vila så mycket som möjligt.

Bad

Blötlägg ditt barn i en ljummen bad att minska sin feber och få henne att känna bättre. Låt ditt barn att stanna i badet cirka fem till tio minuter. Men om ditt barn börjar huttra avslutar badet direkt. Frossa väcker en bebis inre temperatur eftersom en skakande kropp producerar värme. Detta kommer att göra ditt barns låg feber värre. Efter badet, hålla ditt barn klädda i tunna kläder och temperaturen i huset bekväm, inte för varmt eller kallt.

Medicin

Diskuterar användningen av febernedsättande läkemedel med ditt barns barnläkare. För en låggradig feber, kanske din läkare inte rekommendera det. En feber är ditt barns naturliga reaktion att bekämpa en infektion. När du minska feber, kan det skapa en mer gynnsam miljö för infektionen. Om din läkare inte rekommendera en feber reducering, hålla sig till paracetamol eller ibuprofen för barn över sex månaders ålder. Barn under 6 månaders ålder bör inte använda ibuprofen. Använd aldrig acetylsalicylsyra till barn. Det har samband med en allvarlig sjukdom som kallas Reyes syndrom.

Sjukvård

Om ditt barn är 3 månader eller yngre och har en rektal temperatur på 100,4 grader eller högre, kontakta din läkare eller besöka akuten, enligt barnsjukhuset Colorado. Även en låg temperatur i ett litet spädbarn kan signalera en allvarlig infektion. Men när barnet är minst 3 månader gammal, du behöver inte normalt läkarvård om hennes feber får 102,2 eller högre. Andra tecken på att ditt barn behöver läkarvård inkluderar ett barn som vägrar att äta, verkar inte alert eller är irriterad hela tiden.