XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Värmeutslag, ofta kallad värmeutslag eller sommar utslag, är vanligast hos barn. Värmeutslag kan också påverka vuxna i varma, fuktiga klimat. Värmeutslag är en röd eller rosa utslag som kan hittas överallt på kroppen, allra mest i hudveck och områden som omfattas av kläder.

Overdressing och motion

Värmeutslag kan uppstå när ett barn överklädd eller insvept alltför varmt i en filt eller tyger som inte låter en kropp andas. Det bör noteras att värmeutslag kan förekomma i vilken barnet i mycket varmt väder. Hos vuxna och äldre barn, motion eller någon hårt arbete som involverar överansträngning kan orsaka värmeutslag. Vissa tyger kan också orsaka värmeutslag.

Läkemedel

Vissa receptbelagda läkemedel som används för att behandla problem med urinblåsan, ADHD, blodtryck och akne har varit vet att orsaka värmeutslag. Många over-the-counter läkemedel kommer att förklara på deras etiketter om en person som tar dem bör undvika solen.

Utslag

Värmeutslag ser ut som små prickar eller små finnar. Det är oftast röd eller rosa färg. Kläder och repor kommer att irritera utslag. Det är vanligtvis inte smärtsamt.

Behandling

De flesta värmeutslag kommer att klara upp i tre till fyra dagar utan läkarhjälp. Ta bort kläder och låt huden lufttorka efter bad. Tillämpa häftiga tvättlappar till det drabbade området och klämma naglarna på en baby så att barnet inte kan repa området. Om överaktiv, är resten rekommenderas. Håll sovutrymmen svalna.

Krämer och pulver

Håll dig borta från de flesta krämer eller salvor med undantag av Calamine lotion eller hydrocortizone krämer. En lätt damning majsstärkelse kan hjälpa till att förhindra värmeutslag i en kroppens veck. Använd inte talk på barn - det kan vara farligt för ett barn att andas.

När ska man söka läkarvård

Om utslag förvärras, om det finns smärta och svullnad eller om området är varm, kontakta läkare. Dessutom, om feber förekommer, om det finns röda strimmor strålar ut från utslag, om lymfkörtlarna svullnar, eller om pus rinner från utslag, kontakta en läkare.

Är Värmeutslag farligt?

Värmeutslag är inte farligt, men om barnet eller en vuxen inte kyls ned, kan värmeslag eller värmeslag inträffa.