XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur ta bort länken en kedja


Om cykelkedjan har sträckt tillräckligt för att orsaka de förbindande nitar att slitas ut och kedjan att glida, kommer det att behöva bytas ut. Bryta länken till en modern cykelkedja för underhåll eller utbyte kräver en specialiserad kedja brytverktyget. Du bör regelbundet ta bort kedjan från din cykel för rutinkontroller, rengöring och underhåll för att förhindra den från att bära ut eller frätande.

Instruktioner

1 Blötcykelkedjan med smörjmedel och tillåta den att penetrera under 30 minuter. Kontrollera att länkarna röra sig fritt; Om länkarna är extremt styv, applicera smörjmedlet på nytt och låt det mer tid att penetrera.

2 Rita ett diagram om det behövs så att du kan byta ut kedjan korrekt. Ta del av hur kedjan leds genom kugghjulen och växlingsmekanismer.

3 Ingripa med en kedjelänk in i de slitsade tänderna hos kedjan brytverktyget så förbindelse niten uppradade med stiftet av verktyget. Skruva ner spindeln tills den håller kopplingen på plats och kontrollera att den är perfekt i linje med niten.

4 Håll motorverktyget, med kedjan inkopplad, stadigt i ena handen och börjar att dra åt "T" handtag, långsamt trycka niten ut av länkarna. Vissa modeller tillåta användning av en stor nyckel på kroppen av verktyget för att lägga till hävstångseffekt.

5 Fortsätt att linda niten tills det är 95 bort från länken procent, men inte driva det hela vägen ut eller kommer det att bli mycket svårt att återinföra.

6 Ta bort verktyget från kedjan genom att linda "T" handtag i motsatt riktning och kedjan går sönder, vilket gör bort från cykeln

Tips

  • Kedja brytare verktyg kan köpas på butiker cykel eller andra sportartiklar butiker.