XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad Kosttillskott ska jag ta för nervskada?

Skador på sensoriska, motoriska eller autonoma nerver kan orsaka smärta, sveda, svullnad, brännande, känselbortfall och överkänslighet, bland annat, och uppstår när det finns "skada på en eller flera av de otaliga nerver utanför hjärnan och ryggmärgen "enligt" The New York Times. " Känslan av nervskada förklaras som stickningar eller döda känslan du upplever när man har sovit på en arm. De många orsaker till nervskador inkluderar medicinska tillstånd, exponering för giftiga ämnen och trauma själva nerven, rapporterar "Times". Det finns särskilda behandlingar för varje typ och tillstånd av nervskador. Kosttillskott kanske kan hjälpa vissa villkor, men om du upplever nervskada, bör du kontrollera med din läkare innan du börjar behandlingen.

B-12

Merck.com rapporterar vitamin B-12 är nödvändig för korrekt nervfunktion, och en brist kan leda till nervskador. De flesta B-vitaminer är vattenlösliga, men B-12 är faktiskt lagras i kroppen, främst i levern, och det kan ta tre till fem år för kroppen att uttömma sin reserv. Brister tenderar att inträffa när reserven är slut och tillräckliga mängder inte återställas eller om din kropp har svårt att absorbera eller lagra vitamin. Merck.com redovisar orsakerna till den senare är oftast på grund av igenvuxna bakterier i tunntarmen, inflammatorisk tarmsjukdom, fisk binnikemask infektion och användning av antacida, bland andra. Läkaren kan testa dina B-12 nivåer och ge råd om någon behandling är nödvändig.

Krom

För personer med diabetes, kan höga blodglukosnivåer leda till nervskador. LEF.org rapporterar en brist på krom har kopplats till insulinmotstånd. Därför rekommenderas ofta diabetiker ta krom tillskott för att hjälpa kroppen använder insulin mer effektivt och bidra till att undvika eventuella nervskada som kan uppstå annars. LEF.org rapporterar de vanligaste matkällor som innehåller krom inkluderar öljäst, fullkorn spannmål, broccoli, plommon, svamp och öl. Kontrollera med din läkare innan du börjar en krom tillägg regim.

Gamma-linolensyra

Gamma-linolensyra är en omega-6 essentiell fettsyra. Som med omega-3, omega-6 fettsyror bidra till att främja hjärnans funktion, normal tillväxt, hud, hår och benhälsa och reglera ämnesomsättningen och det reproduktiva systemet. University of Maryland rapporter GLA har visat sig minska nervsmärta hos personer som lider av neuropati på grund av diabetes. University of Maryland säger GLA kan hittas i nattljus, svarta vinbär, gurkört och svampoljor. En läkare kan hjälpa dig att avgöra om du har brist på GLA.