XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan du få nervskada från en kraftig elektrisk stöt?


Mottagande av en elektrisk stöt kan resultera i allt från lätt nedsatt till döden. Det är viktigt att använda alla säkerhetsåtgärder för att undvika elektriska exponering.

Elektriska strömmar Effekter på den mänskliga kroppen

En elektrisk stöt tas emot när elektricitet passerar genom människokroppen. Ju högre spänningen fick mer skada skada kroppen.

Elchock Skador

Beroende på den mängd elektricitet som mottagits och den tid den ström som passerar genom kroppen, kan skador variera från ett svagt pirra till en smärtsam stöt. Skador är förlust av muskelkontroll, hjärtstillestånd, brännskador och nervskador vid kontaktpunkten.

dolda skador

Även om det kan finnas någon synlig brännskada, är det möjligt för vävnader, nerver och muskler som skall skadas. Ibland frisk vävnad döljer omfattningen av skadorna.

Elchock Pathways

Vägen för den elektriska chocken kommer att bestämma omfattningen av skadan. Strömmar som går genom huvudet och bröstet är de farligaste. En elektrisk stöt mot huvudet kan skada hela nervsystemet i kroppen.

Elsäkerhet

Arbeta inte med elektrisk utrustning om det finns någon möjlighet att det kan finnas strömförande ledningar. Rör inte någon som tar emot en elektrisk stöt, som du sedan får en alltför. Nödsamtal medicinsk personal omedelbart om du eller någon du känner har fått en elektrisk stöt.