XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Åtgärder för att mjuka upp ditt ansikte

Oavsett vilken hudtyp du har, som handlar om grov hud i ansiktet är verkligen inte roligt. Den ojämna struktur kan lämna du ser äldre än du egentligen är och gör det svårt att få en perfekt finish för din makeup. Mjukgörande hud i ansiktet kräver vanligtvis effektiv hydrering och peeling så att du inte har fastnat med grova, flagnande fläckar, så du kan behöva använda flera produkter för att få din hud så mjuk och smidig som du vill ha det.

rensning

Om ditt ansikte är grov och fjällig, kan din hud faktiskt vara uttorkad. Använda produkter som är för stark eller hård kan lätt beröva den av fukt, och det kan börja med din rengöringsmedel. Ansiktsigenkänning rengöringsmedel som innehåller tvål ofta torkning och kan göra huden känns grov och ojämn. Användning av vatten för att skölja bort din rengöringsmedel två gånger om dagen kan också göra uttorkad hud känns ännu torrare. Om din hud är uttorkad och du vill mjukare hud, rekommenderar Health Magazine väljer en tvålfria rengöringsmedel som inte kräver vatten för att skölja bort - tillämpa rengöringsmedel i mjuka cirkulära rörelser och sedan använda en ren, mjuk trasa eller vävnad till torka bort.

Moisturizer

Även om du använder en mild rengöringsmedel, kan ditt ansikte känna grov om du inte fukta ordentligt. Att hitta rätt fuktkräm beror på hudtyp. Om din hud är naturligt torr, föreslår Real Simple en kräm formel som innehåller vattenbindande ingredienser som niacinimide och hyaluronsyra. Andra ingredienser för att leta efter inkluderar dimetikon och glycerin. För känslig hud, välj en fuktighetskräm som inte innehåller några konstgjorda färgämnen eller doftämnen som kan irritera ditt ansikte och gör det tufft. Om du har fet hud, du behöver fortfarande en fuktighetskräm för att återfukta och mjuka upp huden, speciellt om du använder akne behandling produkter. Gå med en lätt gel fuktkräm som är oljefri så det kommer inte att täppa till porerna.

Skrubba

Om ditt ansikte känns fortfarande ojämn efter ordentlig rengöring och återfuktande, kan du behöva exfoliera för mjukare hud. Med hjälp av en ansiktsscrub en till tre gånger i veckan kan ta bort döda hudceller som sitter på ytan av ansiktet och göra den tråkig och grov. Dock välja en mild scrub, eftersom en formel med stora, grova partiklar faktiskt kan skada huden. Leta efter en skrubb med jojoba pärlor, som är skonsammare. Om du har torr hud, använd skrubba en gång i veckan. Om du har normal till fet hud, kan du använda den två till tre gånger i veckan. Börja med att fukta ansiktet med varmt vatten; massera en liten mängd av skrubba i huden i en cirkulär, uppåtgående rörelse. Efter att ha arbetat skrubba i 30 till 60 sekunder, skölj det med varmt vatten och applicera fuktighetskräm för mjukare, ljusare hud.

Alfa-hydroxisyror

Manuell peeling med en scrub är inte det enda sättet att mjuka upp huden. Kemiska exfolierande som alfa-hydroxy syror kan göra ditt ansikte känns mjukare och smidigare. Dessa syror, som härrör från livsmedel som frukt och mejeriprodukter, lossa döda hudceller på ytan av ansiktet för att avslöja fräsch, ny hud nedan. Glykolsyra är oftast den mest effektiva alpha hydroxy acid, men om du har känslig hud, kan du vara bättre att använda mjölksyra. För bästa resultat, leta efter en AHA produkt som innehåller en koncentration av 10 procent eller mindre och har ett pH på 3,0-3,2. Du kan använda AHA produkt dagligen för att hålla huden mjuk om du har känslig hud - i detta fall, en varannan dag ansökan kan vara bättre att hålla huden från att bli röd och fjällig. AHA också öka solkänslighet, så kom ihåg att använda solskyddskräm dagligen när man använder dem.