XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan bli av förstorade porer på svart hud

Från stänk ansiktet med kallt vatten för att använda en mask gjord av ingredienser som hör hemma i en kaka, finns det ingen brist på tips och råd om hur man kan bli av förstorade porer. Den Sanningen är, är storleken på porerna bestäms av dina gener och det finns inget du kan göra för att fysiskt göra dem mindre. Det finns botemedel dock att bidra till att minska uppkomsten av stora porer, såsom peeling och dietförändringar.

Steg 1

Ät en hälsosam, välbalanserad kost full av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter samt livsmedel som innehåller goda för-dig fetter som lax och nötter. Dessa livsmedel har omega-3-fettsyror som hjälper till att hålla huden klar och vacker.

Steg 2

Tvätta ansiktet två gånger om dagen med en por-raffinerings rengöringsmedel avsedd för din hudtyp. Några av dessa rengöringsmedel kan funktionen mark upp frukt gropar eller mikropärlor som försiktigt rengöra huden och minska uppkomsten av stora porer.

steg 3

Skrubba. Smuts och döda hudceller kan orsaka dina stora porerna visas ännu större. Det finns många peeling alternativ att välja mellan bland annat exfolierande masker och ansiktsskrubb samt kemisk peeling och elektroniska miniatyr peeling borstar. Välj peeling alternativ som fungerar bäst för din hud. Om du har känslig hud, exfoliera en till två dagar i veckan, annars exfoliera dagligen.

steg 4

Använd salicylsyra lotion eller ansikts kuddar för att behandla finnar. På grund av större porer, kan du vara benägna att fler finnar.

steg 5

Använd noncomedogenic, oljefria produkter på din hud, inklusive smink, mjukgörande, lotion och solskydd. Dessa produkter kommer inte att täppa till porerna.

steg 6

Använd en silikonbaserad primer under din makeup för att minska uppkomsten av porer, föreslår "Real Simple" magazine. Primern kommer att fylla i "hål".

steg 7

Blot blanka fläckar med läskpapper. Olja och glans kan förbättra utseendet på stora porer.

steg 8

Boka tid med en hudläkare. Hon kan diskutera förfaranden såsom kemisk peeling och receptbelagda styrka medicinering som hjälper unclog porer.

tips

  • Tala med din läkare om du har känslig eller acne-benägen hud. Hon kommer att ge vägledning om vilka rengöringsmedel och exfoliators är lämpliga för din hudtyp.

Saker du behöver

  • Por-raffinering cleanser
  • exfolierande cleanser
  • Noncomedogenic, oljefria produkter
  • makeup-primer
  • Salicylsyra lotion eller rengöringsmedel
  • läskpapper