XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att hålla sig frisk på 25 år

Människor i deras mitten av 20-talet börjar sitt vuxna liv. Färdig med college och lösa in ett jobb, en stad och en livsstil, skulle 25-åringar gör klokt i att uppmärksamma hälsofaktorer som kan påverka deras nuvarande och framtida välbefinnande. Att få in motion och kost rutiner och göra en ekonomisk plan vid 25 kan ge utdelning hela livet.

Steg 1

Undvik hjärta sjukdomsriskfaktorer. Enligt National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI), 80 procent av kvinnorna i åldern 40 till 60 har en eller flera riskfaktorer för att utveckla hjärtsjukdom; har bara en riskfaktor dubblar din risk att utveckla sjukdomen. Riskfaktorer inkluderar rökning, övervikt, som har högt blodtryck eller höga kolesterolvärden eller vara inaktiv. Eftersom artären-igensättning ansamling av "onda" kolesterolet kan börja tidigt, rekommenderar NHLBI att unga vuxna, särskilt kvinnor i deras 20s och 30s, lära sig mer om riskfaktorer för hjärtsjukdomar och vidta åtgärder för att äta hjärtvänlig mat och motion regelbundet.

Steg 2

Se till att din ekonomiska hälsa. Författare för Kiplinger, en vägledning företag ekonomiskt, rådde folk i 20-årsåldern på fyra steg mot ekonomisk trygghet. Hitta din karriär i en sektor som fungerar för dig, och kartlägga ut där du vill gå, rekommenderas. Att ha en nödfond på ett sparkonto för att täcka tre till sex månader av kostnader kommer att hjälpa dig att sova bättre. Skriva en plan för hur man ska betala dina skulder genom ett måldatum kommer att hjälpa dig att känna kontroll. Slutligen börjar spara bara $ 150 per månad i en pension konto 20 år innan de flesta människor kommer att innebära att du har en $ 180.000 fördel om du skörda 8 procent på pengar i din pension konto.

steg 3

Dricka minimalt. Enligt expert läkare som citeras av "Redeye" en daglig Chicago tidning som betjänar läsare i deras 20s och 30s, män i 20-årsåldern ska ha högst två drinkar per dag, medan kvinnor får inte ha mer än en. Detta beror på överdriven alkoholkonsumtion kan skada hälsan hos din lever, bukspottkörtel och magsäck. För att inte tala upping chanserna att få en bilolycka.

steg 4

Inventera din mentala hälsa. Läkare som citeras i "Redeye" artikel om hälsa för 20-somethings noterade att vuxenlivet är en kritisk tidpunkt för att identifiera och försöka förstå psykiska problem, som vanligtvis visas vid tiden du är 24. Den vanligaste psykiska hälsa utmaning är depression, som vissa kanske bli förvånad att höra drabbar över en i 10 unga kvinnor och 6 procent av unga män. Ta hand om dig själv och inte göra det ensam; diskutera eventuella problem med din vanliga läkare, en kunnig yrkesman som kan rekommendera alternativ som finns i ditt bästa intresse. Din mentala inställning färger hur du ser på världen och kan påverkas av kemisk obalans som uppstår när du växer upp; psykisk hälsa är en viktig del av din allmänna hälsa.

steg 5

Bekämpa fetma med diet och motion. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), i 2009, cirka 2,4 miljoner fler vuxna var överviktiga än under 2007. Om du är i din mitten av 20-talet, är du fortfarande bilda ditt ätande och motion mönster som kommer att bli rutin för hela ditt liv, gör det inte dig själv vara en del av den "nya feta." Du bör vara minst 20 minuter om dagen, fem dagar per vecka, enligt de flesta experter. Gör äta hälsosamt kul genom att plocka ut recept med familj och vänner; göra motion roligt genom att gå ett gym med klasser, en dansstudio eller en fritids athletic lag eller klubb.

steg 6

Lära och tillämpa säker sex metoder och får testat. Sexuellt överförda infektioner topp under ung vuxen ålder, och 45 procent av kvinnorna mellan 20 och 24 testar positivt för HPV, eller humant papillomvirus. Om du har oskyddat sex bör du får testat, oavsett om du är en man eller en kvinna. Kvinnor under 26 kan få ett vaccin för HPV och män under 26 har möjlighet att få HPV-vaccin för att skydda mot genitala vårtor.