XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hudvård rutin för att främja frisk hud

Många kvinnor längtar efter felfri, glödande hud av stjärnorna som grace tidskriftsomslag. Medan den dagliga gal eller killen bekämpar mödosamt akne, rynkor och överflödig olja, kändisar har ett team av makeup artister, ett oändligt utbud av dyra produkter, och den ökända förmåga att få sina bilder rört upp av ett datorprogram. Inte alla är födda med vacker hy, men du kan fortfarande nå det genom en daglig rutin som passar din specifika hudtyp och genom att upprätthålla sunda vanor.

Daglig rutin

Steg 1

Tvätta ansiktet före sänggåendet. Kvinnor bör göra detta efter att ha tagit smink för dagen. Först använder en mild makeup remover för att torka bort tung makeup, särskilt runt ögonen.

Steg 2

Blöt ansiktet och halsen med varmt vatten för att slappna av huden och mjuka uppbyggd i porerna. Inkludera övre delen av bröstet, om huden i detta område är problematiskt.

steg 3

Pressa en liten mängd mild, oparfymerad rengöringsmedel på fingrarna. Använda en med salicylsyra för aknebenägen hud. Använd produkter som innehåller naturliga ingredienser såsom aloe, grönt te och kamomill. Lätt gnugga i små cirklar över pannan, runt kinderna och på näsan, hakan och halsen områden. Tvätta rengöringsmedel med varmt vatten.

steg 4

Införliva en peeling scrub en gång i veckan, om du har känslig hud, för att kasta av döda hudceller och unclog porer. Gnid huden försiktigt - egentligen inte "scrub".

steg 5

Klappa huden med en mjuk handduk tills det är fuktigt innan tillämpa fuktighetskräm till alla tvättade områden. Använd en lätt fuktighetskräm för fet hud eller under varmt väder, och en tjockare, långvarig fuktkräm för vintern eller alltför torr hud. Applicera anti-wrinkle cream för anti-aging syften, och oljefri fuktighetskräm på fet hud.

Bibehålla hälsosamma vanor

Steg 1

Inte plocka på finnar eller pressa finnar, och undvik att röra ansiktet så mycket som möjligt. Håll telefonen ren och försöka att inte trycka den mot huden.

Steg 2

Applicera solskydd med en solskyddsfaktor på 30 eller mer innan du går utanför. Undvik överdriven garvning, vilket kan leda till torr hud och även hudcancer.

steg 3

Håll din stress nivå ner för att undvika förvrida ansiktet, skapa rynkor, och få massor av sömn varje natt.

steg 4

Sluta röka och överdriven alkoholkonsumtion, som orsakar ansiktet för att torka och åldras snabbt. Ät en välbalanserad kost inklusive frukt, grönsaker, proteiner, fullkorn och fisk rik på omega-3-fettsyror. Undvika livsmedel som innehåller mycket salt, socker, kolesterol, transfetter och mättade fetter.

steg 5

Använd makeup med noncomedogenic ingredienser som är vattenbaserade snarare än oljebaserad att förhindra tilltäppta porer och pormaskar. Kvinnor bör ersätta ögonmakeup var fyra till sex månader.

varningar

  • Se en hud specialist för utslag, nässelfeber, överdriven akne och hudåkommor såsom psoriasis eller rosacea.

Saker du behöver

  • Sminkborttagare
  • Mild ansiktsrengöring
  • exfolierande scrub
  • Moisturizer
  • Solkräm med SPF 30+