XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lyme-sjukdom är en bakteriell infektion som orsakas av ett bett från en infekterad fästing. De tidiga symptomen på borrelia inkluderar en unik utslag i form av en bullseye, liksom feber, huvudvärk och muskel-och ledvärk. En av de potentiella komplikationerna av Borrelia är neuropati, som är nervskada som orsakas av bakterieinfektion. Neuropati hindrar nerverna från att utföra sin normala funktion, vilket kan leda till en mängd olika symptom.

motoriska symtom

När borrelia infekterar motoriska nerver (som är nerver som bär signaler från hjärnan till musklerna), kan det orsaka motor dysfuction. Musklerna som tillhandahålls av den infekterade nerven blir svag eller kan paralyseras (beroende på hur allvarlig nervproblem). Vissa patienter upplever också förlust av koordination och fingerfärdighet i de drabbade områdena. Problemen motor kan inträffa var som helst i kroppen, beroende på vilka nerver har drabbats.

Sensorisk

Lyme sjukdom kan också påverka sensoriska nerver, de som sänder sensorisk information från organ (såsom huden) till hjärnan. Som ett resultat, kan människor som har borrelia i sina sensoriska nerver förlora vissa typer av känsel. Några av de vanligaste observerade sensoriska brister inkluderar domningar eller stickningar (minskad känsla med en känsla "myrkrypningar"). De drabbade delarna av kroppen beror på vilka nerver har smittats.

autonom

En annan grupp av nerver som kan påverkas av borrelia kallas autonoma nerver. De hjälper till att kontrollera antingen ofrivilliga eller semivoluntary åtgärder, såsom andning, matsmältning och svälja. Borrelia neuropati i dessa nerver kan orsaka dimsyn, ökad svettning, förstoppning / diarré, urininkontinens och yrsel när man står upp. Symptomen kan variera från person till person eftersom de beror på de nerver som berörs.