XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kroniskt trötthets Diet

Kronisk trötthet, ett tillstånd som leder till ihållande trötthet i mer än sex månader, inte lindras genom att helt enkelt vila eller få mer sömn. Kvinnor är två till fyra gånger större risk att drabbas av kronisk trötthet än män, och en helhets livsstil tillvägagångssätt rekommenderas för behandling, konstaterar kropp och Health Canada. Som ett resultat, kan förändringar i kostvanor vara en del av din totala wellness plan. Känd som en kronisk trötthet kost, kan dessa kostförändringar ta sig många former.

Teorier / Spekulationer

Teorier kring kronisk trötthet dieter länka tillbaka till den tros bakomliggande orsaken till trötthet. Kropp och Health Canada noterar att det inte finns någon allmänt överens om orsaken till kronisk trötthet. CFIDS Association of America länkar kronisk trötthet med matkänsligheter, Cleveland Clinic pekar på dålig kost, livsstilsval eller stress, medan MayoClinic.com tyder på att det kan vara en cellulär metabolism fråga.

Typer av dieter

Kronisk trötthet kost kan innehålla eliminering eller kompletterande kost. Utslagningdieter, även kallad utmaning kost, band livsmedel ur kosten, som senare återinförs gradvis, medan kompletterande dieter lägga i särskilda livsmedel eller närings kurser. Utslagningdieter rekommenderas av CFIDS Association of America för att hantera livsmedel känslighet och tarm obalanser, medan näringstillskott dieter rekommenderas av Cleveland Clinic att åtgärda brister i kosten och energinivåer.

Rollen av kosttillskott

Kosttillskott kan vara en värdefull del av en kronisk trötthet diet, särskilt i fall av kronisk trötthet som kan kopplas till en viss näringsmässig eller fysiologisk brist. MayoClinic.com rekommenderar d-ribos fall där cellulära energinivåer är en fråga, eftersom det kan öka energi och minska tillhörande smärta nivåer.

fördelar

Enligt CFIDS Association of America, fördelarna med en kronisk trötthet diet inkluderar minskning av symptom och förbättring i det dagliga funktioner. Kropp och Health Canada noterar att eftersom ingen medicin har särskilt visat sig fungera som ett botemedel mot kronisk trötthet, kostförändringar och speciellt ordinerade diet utgör en punkt av hopp för kronisk trötthet drabbade söker lättnad.

överväganden

Varje fall av kronisk trötthet är en av ett slag, och anta en kronisk trötthet kost utan att först nära samarbete med sjukvårdspersonal för att bedöma inslaget av ditt fall kan leda till mindre än optimala resultat.