XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Trots sitt fåniga namn, är ett fall av yips i baseball något annat än skratta åt. Detta fenomen inträffar när en spelare börjar plötsligt att kämpa med att göra rutin kast. Tidigare stora leaguers Chuck Knoblauch och Steve Sax är två anmärkningsvärda spelare som kämpade med dem under deras karriärer. Båda var andrabasman som plötsligt inte kunde göra en enkel kasta först. Frustrerande del är situationen kan vara psykiskt eller fysiskt.

Steg 1

Kasta så mycket som möjligt till uppsatta mål och variera din kastarmen vinkel under infield borrar. Enligt MayoClinic.com, är det möjligt att återvinna ditt självförtroende när du ändrar ditt sätt att utföra uppgiften.

Steg 2

Fråga din tränare om du kan missa en eller två matcher, om möjligt, att vila musklerna i kastarmen och axeln. MayoClinic.com konstaterar att vissa människor med yips har fokus dystoni, ett fenomen som kan komma från muskel överanvändning. Det kan orsaka dina muskler att ofrivilligt dra ihop och leda till vandrande kast.

steg 3

Tala med en idrottspsykolog om problemet kvarstår och ingenting annat har fungerat. Psykologen kommer att diskutera frågan och leder dig genom olika övningar.