XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man undviker overextending Neck Under styrketräning


Det finns otaliga fördelar för både fria vikter och guidade styrketräning. Det kan hjälpa till med det dagliga kroppsarbete, öka energinivåer under hela dagen, och ge dig det där lilla extra i någon konkurrenssituation. Men utan ordentlig säkerhetsåtgärder, kan styrketräning orsaka allvarliga nackskador eller till och med förlamning. Läs vidare för att lära hur man undviker overextending halsen under styrketräning.

Instruktioner

1 Hur man undviker overextending Neck Under styrketräning

Inse övningar som sätter press på halsen. Det finns fler övningar som sätter press på halsen än vad folk tror. I allmänhet varje övning som fungerar armar, axlar eller övre delen av ryggen ger potential för nackskador. Axel övningar speciellt bär risken för nackskador, eftersom dessa övningar är utformade för att fungera muskler som är naturligt intill halsen. Benövningar som syftar till att utöva låret, såsom huk, kräver ofta placeringen av en tvärslå bärande över axlarna av en praktikant. Var säker på att ingen del av denna bar vilar på halsen - alla vikt bör vara jämnt fördelade över axlarna.

2 Arbetet inom dina gränser. Detta innebär att ge dig själv en ärlig utvärdering innan styrketräning och bara lyfta belopp som man rimligen kan förvänta sig att hantera utan en spotter närvarande, trots att de har en spotter är alltid en bra idé. Att tona muskler, bör en uppsättning bestå av mellan åtta och fjorton repetitioner. Att bygga muskler, bör en uppsättning innehålla mellan fyra och åtta repetitioner. Om du inte kan slutföra minst tre upprepningar vid en given vikt nivå, bör du minska mängden vikt, eller åtminstone ha en spotter som betalar mycket uppmärksamhet.

3 Hur man undviker overextending Neck Under styrketräning

Värm alltid upp och svalna. Detta är viktigt för att förhindra skada till alla delar av kroppen, inklusive halsen. Ordentlig stretching är viktigt - en sträcka läge bör sätta press på muskler som inte anses smärtsam, och hållas för en full 30 sekunder innan release. Alltid komma ihåg att sträcka halsen fram och tillbaka, från sida till sida, och sakta 360 graders rullar. Detta kommer att gå en lång väg mot att förhindra en skada på halsen.

4 Använd rätt lyftmekanik. Dessa mekanik varierar från träning till träning, men lyft mekanik är utformade med både effektivitet och säkerhet i åtanke. Det finns många ställen på nätet, lätt tillgängliga med rätt sökmotorn, som kommer att specificera korrekt lyftmekanik. Eller, om du hellre vill prata med en människa (och många gånger detta är fördelaktigt), konsultera en high school eller college styrketräning expert. Många gym har även professionella styrketränings experter på personal. 5 Hur man undviker overextending Neck Under styrketräning


Håll halsen orörliga medan du lyfter. Detta betyder inte att du bör hålla nacken stel, eller att låsa musklerna i nacken obarmhärtigt på plats. I själva verket är detta extremt farliga och endast ökar risken för en nackskada. Att hålla halsen orörliga är så enkelt som att begränsa vertikal och horisontell rörelse samtidigt lyfta, eftersom detta sträcker musklerna i nacken och ökar risken för skador. Enkelt uttryckt, hålla nackmuskler avslappnad och ser inte runt.

Tips

  • alltid hålla hals avslappnad. Detta kan aldrig nog betonas - nackmusklerna som motsätter sig förflyttning av intilliggande muskler är ett recept för en resa till akuten.
  • Håll en vikt träningstider och hålla fast vid det. Detta kommer att hjälpa dig att stanna inom dina gränser och minska risken för skador på alla delar av kroppen, inklusive nacken.
  • Aldrig lägga vikt direkt på halsen. Detta är särskilt viktigt när man gör knäböj, eftersom många människor är frestad att positionera kors ribban för högt på axlarna, vilket resulterar i farliga tryck på den nedre och även övre hals.
  • Om du känner någon känsla i halsen som inte borde vara där, sluta omedelbart, även om känslan är inte nödvändigtvis smärtsam. Även knappt detekterbara tweaks och twinges försvagar nackmusklerna och dramatiskt öka risken för skador som är, för att uttrycka det försiktigt, mycket att upptäcka.