XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Viktökning & Nutrition Diet Plan


Även om många människor kämpar dagligen med att försöka gå ner i vikt, kan du tillhör den motsatta gruppen och har svårt att få och behålla vikten. Du kan matcha dina tyngre vänner totalt förbrukade kalorier och fortfarande undervikt. Om du försöker gå upp i vikt, är det viktigt att göra det på ett sunt sätt. Innan du börjar en ny diet eller kost plan, prata med din läkare för att utbyta idéer och se till att han eller hon godkänner processen.

fler kalorier

Spåra antalet kalorier du äter på en dag med en gratis kaloriräknare, eller spela in dina måltider och mellanmål med penna och papper och leta upp kalorier senare. Föra register för en vecka, och hitta din genomsnittliga dagliga antalet kalorier. Ditt mål är att öka den siffran. Du kan göra det genom att äta mer mat, äta oftare eller justera din kost så att den innehåller mer kaloririka livsmedel.

Lägga till friska kalorier

Var uppmärksam på vad du äter varje dag och fundera på hur du kan förändra det gå upp i vikt framgångsrikt. Om du har några färsk frukt för lunch, tänka på att lägga keso eller fryst yoghurt nästa gång. Serverar måltider med smårätter, och försöka att ibland dricka 100 procent fruktjuice eller hela frukt smoothies istället för vatten för att lägga till extra kalorier till ditt dagliga intag. Se till att den mat du väljer är friska, hela och obearbetade. Försök avstånd ut dina måltider så att du kommer att vara hungrig oftare.

Kaloririka livsmedel

När du går och handlar och laga mat, välja livsmedel som innehåller fler kalorier än den mat du brukar äta. Till exempel, dricker helfet mjölk i stället för skumma, och välj en större storlek på hela korn tortillas. Inkludera friska, kalori-tät livsmedel i kosten, såsom hela korn bröd, fullkorn pasta, spannmål som är rika på fibrer och näringsämnen, bönor, potatis, ris, nötter och mutter smör.

Protein

Proteinrika livsmedel är nödvändiga för att bygga och underhålla muskelmassa. Om du börjar gå upp i vikt på din diet, du vill få muskler så att din kropp är frisk och tonas, och det är inte möjligt utan ett hälsosamt intag av protein. Om du inte äter kött, försök att lägga till en mängd olika livsmedel med protein till din dagliga kost. Dessa kan bestå av mejeriprodukter, ägg och bönor.

Träning

Motion hjälper dig att behålla en hälsosam metabolism och en stark, tonas siffra. Det kommer också att hjälpa dig att konvertera den vikt du vinna i muskelmassa snarare än rent fett. Om du inte får regelbunden motion nu, lägga till den i ditt schema och ta det på allvar. Följ läkarens anvisningar om fysisk aktivitet för maximal framgång.