XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsorisker som är förknippade med förhöjda BMI eller överdriven kroppsfett

För mycket kroppsfett är mer än ett kosmetiskt problem --- det är också ett hälsoproblem. Beräknas genom att multiplicera din vikt i kilo med din längd i meter i kvadrat, är body mass index ett nummer som används för att uppskatta kroppsfett. Medan ett BMI beräkning inte kan ge detaljerna på den exakta mängden fett på en persons kropp, de Centers for Disease Control and Prevention rapporterar att det finns ett direkt samband mellan en förhöjd BMI och överdriven kroppsfett. En frisk BMI är någonstans mellan 18,5 och 24,9. Övervikt eller behålla ett BMI över 25 kan medföra allvarliga hälsorisker.

Typ 2-diabetes

Det finns för närvarande 18 miljoner människor som lever med typ 2-diabetes, enligt American Association of Clinical endokrinolog. National Institute of Diabetes and Digestive Kidney Disease s viktkontroll Information Network rapporterar att 85 procent av dem är överviktiga. Överskott kroppsfett behöver inte vara en automatisk mening till diabetes, men. En studie från 2002 publicerades i "New England Journal of Medicine" av Prevention Program Diabetes fann att göra 30 minuters motion fem dagar i veckan och förlorar mellan 5 och 7 procent av din kroppsvikt kan fördröja eller förhindra utvecklingen av typ 2 diabetes.

cancer

Överdriven kroppsfett har kopplats till cancer. Enligt forskning som publiceras i "New England Journal of Medicine" 2003, kan överviktig stå för upp till 14 procent av alla dödsfall i cancer hos män och 20 procent av alla dödsfall i cancer hos kvinnor. Att förlora kroppsfett och uppnå en lägre BMI kan avsevärt minska din risk att få cancer.

Stroke

Stroke är den tredje vanligaste dödsorsaken i USA, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Cirka 137.000 människor dör av stroke varje år. Övervikt kan leda till högre kolesterolnivåer, högt blodtryck och diabetes. Dessa är alla riskfaktorer för stroke. Att förlora kroppsfett kan hjälpa dig att få kolesterol, blodtryck och blodsocker under kontroll, vilket avsevärt minskar risken för stroke.

Hjärtsjukdom

För mycket kroppsfett kan också leda till hjärtsjukdomar. Hjärtsjukdom var den ledande dödsorsaken i USA under 2007, enligt iakttagelser som publiceras av American Heart Association i dess medicinska nyheter tidskriften "Circulation" 2010. Högt blodtryck, höga nivåer av dåligt kolesterol och låga nivåer av bra kolesterol är alla egenskaper hos människor som är överviktiga. Dessa är också riskfaktorer för hjärtsjukdomar. Gå ner i vikt kan förbättra alla dessa villkor, minskar risken att utveckla hjärtsjukdom.

graviditetskomplikationer

Kvinnor som har en hög BMI är mer benägna att ha högt blodtryck och diabetes under graviditeten, rapporterar March of Dimes. Barn som föds till mödrar med viktproblem ibland för tidigt födda eller behöver särskild vård efter förlossningen. De är också mer sannolikt att bli överviktiga som barn. Överviktiga kvinnor är mer benägna att behöva en kejsarsnitt än kvinnor som upprätthåller en hälsosam vikt under graviditeten. Regelbundna läkarkontroller, en hälsosam kost och en förnuftig, läkare godkänd träning regim kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt och minska din risk för komplikationer på grund av en förhöjd BMI under graviditeten,