XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De bästa Beten för Carp Fishing


Karp fiske är utmanande och spännande, eftersom fisken får stora och de slå tillbaka. Det faktum att karp foder av bottnarna av sjöar, dammar och vattendrag förklarar varför vissa taktik används för att locka dessa fiskar i bita på betet som du använder. I allmänhet kommer en liten tråd krok räcka för att fästa lockbete för att fånga karp.

dagg Worms

Med hjälp av dagg maskar, till skillnad från röda wigglers eller små gödsel maskar, är ett beprövat framgångsrika bete för karp. Se till att du bete din krok med en hel mask eller en mask och en halv. Masken (er) som du använder kommer att bli vattendränkt och sjunka till botten av din fiskeområde. Eftersom en karp har dålig syn, är det dras till doften av betet som ligger på botten av damm eller en sjö. Maskar avger en stark men aptitretande doft till många typer av fisk, inklusive karp. Karp foder genom att suga på potentiella matkällor snarare än att bita på dem. Detta förklarar varför man kan ha en karp på din linje och vara helt omedvetna om att tills du börjar upprullning i linje. Maskar fungerar också som att flytta beten som lockar karp med sina rörelser.

Majs

Majs är en populär bete för att locka karp. Det avger en lukt, men majs största fördel är dess ljus gul färg, som står ut längst ned i vattenmassan där du fiskar. En nackdel med att använda majs som bete är att det faller undan mycket lättare än maskar eller andra beten. Det kan också sugas undan med mindre karp som kamma botten för att mata.

Pommes frites

Udda som det kan låta, är karp lockas till den salta smaken av pommes frites. Lukten avger en tydlig lukt, och frites sugs in av karp. Som majs, pommes frites är ett hårt bete för att hålla på kroken. När de försumpas, de tenderar att bryta av och ge botten matare en fri måltid eftersom de rota. Den ljusa färgen av pommes frites står ut längst ned i vattnet, vilket gör det lättare för dålig synt karp att upptäcka denna potentiella matkälla.

Hemlagad degen bollar (boilie)

Ingredienser för runda degen bollar ( "boilies") innefattar fiskmjöl, mjöl, ägg och mjölk. Denna karp bete kokas tills den härdar. Kommersiella versioner tenderar att hålla längre på grund av tillsatta konserveringsmedel.