XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Trädgårdsarbete är en angenäm hobby som många människor tycker om. Det är en vanlig missuppfattning, är dock att arbeta i trädgården en mild hobby. Detta tidsfördriv liknar ett gym träning eftersom uppgifterna är ganska fysiskt. Ogräsrensning, beskärning, gräva och kratta kan orsaka värkande muskler, ont i axlar och spänningar i nacken. Det är viktigt att du tar hand om din kropp så att du till fullo kan dra nytta av din trädgård. Här är några tips som kan förhindra ömma leder som du sålla.

Instruktioner

1 Lossa upp dina leder och muskler genom att gå runt din gård för fem till tio minuter. En annan enkel övning sträcker armarna rakt ut framför dig och nå fram så mycket som möjligt. Gör arm cirklar för att värma upp lederna och ökar blodflödet till händerna. Håll armarna rakt ut till sidorna, och med tummen pekade mot himlen, flyttar armen bakåt i en cirkel. Upprepa denna övning 10 till 15 gånger.

2 Inköp trädgårdshandskar som har extra stoppning i handflatan och fingrar, som kommer att dämpa lederna när ogräsrensning eller plocka upp trädgårdsredskap. Dessa handskar ökar greppet styrka och tillåter dig att utöva större kraft som du sålla. Och kan värmen i handsken skyddar händerna från kalla temperaturer.

3 Använd en knästående pad, som är en skum plattform som kan stabilisera dina rörelser och kudde knäleder när du drar upp ogräs.

4 Använd handflatorna i stället för fingrarna för att dra ogräs. Om du har artrit, undvika klämma, vrida eller nypa med händerna.

5 Använd upphöjda rabatter så att du inte behöver knäböja eller sitta på marken när du sålla. Sitter på en bänk eller pall förhindrar ansträngande ryggen och knäna. Det bästa sättet att bestämma rätt höjd är att stå med händerna för att sidorna. Höjden på rabatten ska vara i nivå med fingertopparna. Bredden av trädgården sängen bör vara 4 fot, eftersom du kan tendera utanför det utan att anstränga.

6 Växla händer när du arbetar. Undvik överanvända en hand eftersom det kan överbelasta lederna och orsaka skada på dina senor och muskler. Håll koll på hur länge du använder varje hand så att du kan hitta en balans.

7 Köp en trädgårdsarbete verktyg som använder en vridande rörelse för att ta bort ogräs i stället för en dragrörelse. Med hjälp av ett ogräs twister kan du ta bort ogräs genom att använda din axel muskler i stället för din nedre ryggmusklerna. Eller köpa en ogräs eater som använder en snabbrörlig nylontråd för att klippa ogräs. Dessa verktyg har långa handtag så att du kan sålla stående eller sittande på en bänk.

8 Försök att ta en 15 minuters paus varje timme. Lindra muskelspänningar och minska stelhet med en sträckning paus med jämna mellanrum. Om du börjar få ledvärk, sluta rensa tills smärtan lättar och du känner dig bättre.