XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför Water Break för vissa gravida kvinnor och amp; Inte för andra?

I filmerna, är arbets föregås vanligen av en dramatisk och offentlig brytning av vattnet, men i verkliga livet, endast en mycket liten andel av kvinnor upplever sitt vatten bryta innan de går in arbetskraft. Så om du är nervös om ditt vatten bryta medan du väntar i rad vid snabbköpet eller ge en stor presentation på kontoret, kan du koppla av - risken för att det ska hända är ganska smal.

Fakta

"Vatten" som bryter när du går in arbetskraft är faktiskt din fostersäcken, ett skyddande membran full av vätska som dämpar ditt växande barn, ger honom utrymme att röra sig och hjälper till att blockera alla vaginala infektioner som du kan få under graviditeten från att nå ditt barn , förklarar "Journal of Midwifery och kvinnors hälsa." Om varje kvinna som är gravid har en fostersäcken, endast cirka 10 procent av gravida kvinnor har sitt vatten paus innan deras förlossningsvärkar börjar, enligt KidsHealth.org. Med andra ord, kommer nästan 90 procent av kvinnorna inte har deras vatten paus tills de är allvarligt arbete.

orsaker

Anledningen till fostersäcken brister före eller under förlossningen är inte klart, men det är förmodligen en del av kroppens process att förbereda för arbete, förklarar WhatToExpect.com, graviditeten och föräldraskap webbplats för information som kompletterar "Vad som väntar när du är förväntar "graviditet bok. Vanligtvis kommer värkarna ökar i intensitet och varaktighet när dina vatten raster, men det kan ta upp till 48 timmar på arbetskraft att börja. De flesta läkare kommer att leda till arbete efter 48 timmar om det inte har startat naturligt på grund av den ökade risken för infektion efter ditt vatten pauser, förklarar MayoClinic.com. Ibland kan det hända att vatten inte bryta alls, och din läkare kommer att behöva manuellt spräcka membranet.

överväganden

Ibland kan det hända att vatten bryta utan att du inser vad som händer, enligt MayoClinic.com. Det beror på att vatten inte alltid går sönder i ett stort forsa - ibland är det mer som en långsam takt som kan bära en stark likhet med urin. Eftersom många kvinnor är i och ut ur badrummet ofta under den sista månaden av graviditeten, kan en långsam brytning av vatten tyckas par för kursen. Om du tror att vattnet har gått sönder, kontakta din vårdgivare omedelbart, även om du inte är positivt.

Varning

När dina vatten raster, bör du ringa din läkare omedelbart, särskilt om din förfallodagen är fortfarande mer än tre veckor bort. När dina vatten raster, inte ha sex eller in något - inklusive tamponger - i slidan. Om fostervatten är gulaktig, grönaktig eller brunaktig, eller om den har en rolig lukt, låt din vårdgivare känner omedelbart.