XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kör en turnering


Turneringar är vanliga i nästan alla typer av sport. Det finns många uppmärksammade turneringar, såsom fotboll VM och NCAA college basket slutspel. Men de hålls också för high school sport och lokala amatörlag från stan softball ligor Pop Warner fotboll. Organisationer kör ofta turneringar som en metod för kapitalanskaffning. Att sätta ihop din egen turnering kräver några organisationsförmåga, men med tillräckligt engagerade volontärer och planering kan du dra bort det.

Instruktioner

1 Skapa mekanismen för hur turneringen kommer att spelas. Bestäm en konsol stil turnering, som kan innehålla dubbel- eller enkel eliminering spel, eller en round robin, eller ett poängsystem. Vilket sätt du väljer att gå, se till att aktörer är väl medvetna om hur turneringen kommer att köras innan de registrerar sig.

2 Välj en plats för din turnering. Beroende på sport, kan du behöva flera spelplaner. Kontakta ägarna eller vaktmästare för tillstånd och betala några avgifter som kan krävas. Det är viktigt att låsa ner datum i förväg för att säkra platser för din turnering.

3 Skapa ett system för insamling inträdesavgifter (om det finns ett) när folk / lag registrera sig. Detta kan göras på gammaldags sätt genom att de tävlande du skickar checkar, eller så kan du skapa en webbplats som accepterar kreditkort eller en betalkanal som Pay Pal.

4 Bjud tävlingen. Detta kan ske genom direkta brev, e-post, en webbplats, eller bara genom att ringa dem. Informera dem om de krav, såsom datum och tider, regler, turnering stil, enhetliga krav (i förekommande fall), inträdesavgifter och deadlines.

5 Anställa folk för specifika roller. Du behöver ett antal domare eller domare, beroende på sport, att reglera spelen. Du kan också nå ut till volontärer för roller som officiell målskytt, speaker, och folk att köra koncession står. Många av de människor är förmodligen redan i organisationen och kommer gärna att hjälpa orsaken.

6 Skapa en check-in punkt på den första dagen av turneringen. Det är där lagen eller konkurrenter kommer att underteckna vid ankomsten och betala eventuella inträdesavgifter, om de inte redan har gjort det. Det är också där de kommer att lära sig av tiden och fält plats för sin första match.