XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skyltar & amp; Symtom på undernäring hos Bebisar

Nästan 177 miljoner barn och barn runt om i världen är undernärda och som ett resultat, inför allvarliga komplikationer och även dödsfall, beroende på barnets välfärd League of America. En av tio hushåll i USA upplever hunger eller riskerar att gå hungrig. Undernäring är ett resultat av att inte få tillräckligt med näringsämnen genom kalorier och protein och kan behandlas med vitamintillskott och en kost rik på kalorier, näringsämnen och protein.

marasmus

I undernärda barn och barn, kan Marasm vara närvarande, vilket är en förlust av fett och muskler. Ett barn med marasmus kommer att sakna fett under huden och kommer att ha tunn hud som hänger upp sin kropp. Marasm orsakar också håravfall och förmörkade hudfärg. Ett barn som upplever marasm kan vara apatisk, liggande utan att flytta eller gråt under långa tidsperioder.

kwashiorkor

Kwashiorkor förekommer också i vissa barn som är undernärda. Med kwashiorkor, kan barnet verkar frisk på grund av överflödigt vatten ackumuleras i kroppen och kommer att ha en rund, full utseende. Kwashiorkor orsakar mörka fläckar på huden, sprött hår, en förstorad lever och mage som är mycket svullen. Ett barn med kwashiorkor kommer också att vara apatisk och slö.

dvärgväxt

Undernärda barn växer inte hur en frisk, näring barnet skulle. Ofta är dessa barn verkar normalt tills de jämförs med andra barn och tillväxt diagram. När jämfört med tillväxtkurvor, blir det uppenbart att barnet undernärda. Vanligtvis kommer ett barn som upplever dvärgväxt också uppleva symptom i samband med undernäring och kwashiorkor.

Ödem

Ödem, svår vätskeansamling i vävnaden, är ett tecken på allvarlig och akut undernäring och när närvarande, är en indikator på att ett barn är nära döden och behöver akut behandling, enligt mor och barn Nutrition. Att diagnostisera detta tillstånd, tryck försiktigt på toppen av var och en av barnets fötter i 3 fulla sekunder och släpp. Om barnet har ödem, bör det förbli ett indrag där fingret nedtryckt i foten som varar i åtminstone ett par sekunder.

andra symptom

Barn som är undernärda presenterar symtom som ointresse i aktiviteter runt dem eller deras omgivning, brist på ögonkontakt och irritabilitet. En undernärda barn kan sova för mycket eller gråta mycket. Vissa barn saknar endast vissa vitaminer och mineralämnen och därför kommer att visa symptom som är specifika för deras vitaminbrist, såsom yrsel, minskad immunförsvar, torr hud, långsam reaktionstider, karies och blödande tandkött.