XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsoriskerna med att äta råa hackat fläskkött

Äta rått kött, inklusive fläskkött, kan öka risken för att utveckla en roundworm infektion. Fläsk, om inte kokas grundligt, med risk för att infektera dig med trikinos. Laga din fläsk tills den rosa är inte längre syns att undvika denna infektion.

trikinos

Trikinos, en livsmedelsburna sjukdomar, orsakas av att äta kött som innehåller trichinella spiralis. Sjukdomen - finns i fläsk, räv, björn, häst och lejon kött - orsakar spolmask infektioner över hela världen, enligt National Center for Biotechnology Information. När infekterat kött förtärs, Trichinella cystor bryta, vilket gör att spolmask att växa i tarmen. På grund av strikta USDA riktlinjer, den inhemska kött anses säkra, men årligen finns cirka 40 fall av trikinos.

symptom

Symtom på trikinos magbesvär, diarré, feber, svullnad i ansiktet, muskelsmärta, muskelsvaghet, kramper och smärta med andning. Tester som kommer att ges för att diagnostisera trikinos inkluderar en komplett blod, kreatinkinas nivåtest och muskelbiopsi.

Behandling

Behandling för trikinos i tarmarna innefattar administrering av läkemedel mebendazol eller labendazole. Dessa anti-masken mediciner dödar parasiter och behandla spolmask infektioner. Dessa mediciner - som ofta kommer i tuggtabletter - används två gånger per dag i tre dagar. National Center for Biotechnology Information konstaterar att behandlingen kan behöva upprepas i två till tre veckor. Spolmask cystor i musklerna kan inte behandlas med denna medicin och bara smärtstillande kan ges för att lindra träningsvärk på grund av cystor.

överväganden

Bara äta helt kokta hackat fläskkött. Om du har ätit hackat fläskkött som svampiga, rå eller smittade, kontakta din läkare omedelbart. Rökning, saltning eller torkning fläsk är inte effektiva sätten att bli av med spolmask.