XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är farorna med glukos i stora doser?


Glukos visas i kombination med fruktos som strösocker och kroppen kan producera det från många av de livsmedel du äter. Det är ditt bränsle. Oavsett om du äter glukos i stora doser eller producera stora mängder det har för mycket glukos en negativ inverkan på din hälsa på flera sätt. Titta på mängden mat du äter är ett sätt att kontrollera glukosintag men en annan är att hålla ett vakande öga på innehållet i din mat. Livsmedelsproducenter lägga sötningsmedel i oväntade produkter som ketchup, salladsdressing och bröd för att locka konsumenter.

Fetma

Dr. Frank Hu av Harvard School of Public Health i Boston jämförde en 12 oz. burk läsk till ett oralt glukostoleranstest.

Din kropp lagrar glukos du inte bränna bort energi genom att utöva som fett. Överskott kroppsfett kan leda till högt blodtryck, åderförkalkning, hjärta och njursvikt.

Diabetes

Med tiden kan höga halter av glukos öka förekomsten av typ 2-diabetes. Även om det finns andra faktorer som avgör om du kommer att ha diabetes, såsom din släkthistoria, Nurses 'Health Study, och vårdpersonal uppföljande studie visar ett samband mellan sjukdomen och den ökade konsumtionen av söta drycker.

Nurses 'Health Study visade också ett samband mellan graviditetsdiabetes och konsumtion av läskedrycker.

gastrointestinal Distress

Överdrivna mängder av glukos, mer än 20 till 50 gram per dag, kan orsaka diarré. Ytterligare symptom kan inkludera kramper och illamående.

immun problem

Stora mängder av glukos kan sänka din motståndskraft mot sjukdomar genom att påverka funktionaliteten av vita blodkroppar och spiking dina insulinnivåer. Det senare kan påverka produktionen av vissa hormoner och göra din kropp mer sårbara för infektioner.

dentala Issues

Även om det är lättare att borsta bort extra socker från tänderna än det är att ta bort den från din midja, tänderna och därför allmän hälsa kan drabbas av alltför mycket glukos.

Trötthet och minskad produktivitet

Du kan få en snabb explosion av energi från en stor mängd socker, men du troligen kommer att krascha snart efter. Det kan också orsaka huvudvärk, som kommer att få dig sugen en trevlig lugn plats att ligga ner och vila.