XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Viltjakt i Alberta, Kanada


Alberta, i westcentral Kanada, är en populär destination för jakt entusiaster från hela världen. Varje år, jägare resa till Alberta att jaga vilt såsom svart björn, Whitetail rådjur, älg och sjöfågel. En mängd olika jaktsäsonger, överflöd av jakt mark och prisvärda taggar gör Alberta ett utmärkt läge för att jaga vilt, men det tar förberedelser och engagemang för att lyckas.

Instruktioner

Planera Hunt

1 Göra researrangemang. Förbered dig på att gå igenom tullen och gränsövergången säkerhet. Fyll några deklarationer innan de når gränsen. Former kan vara nödvändiga för skjutvapen eller pistoler. Bow jakt gör säkerhetsprocessen lättare eftersom bågskytte utrustning är mindre reglerad.

Boka hyrbilar och flyg. Flyga till Calgary - ligger i södra Alberta - eller Edmonton - ligger i centrala Alberta - och vidta åtgärder för att möta din outfitter på flygplatsen.

Att jaga vilt i Alberta, måste en utländsk hyra en licensierad outfitter eller jaga med en Hunter Host - en Alberta invånare som köpt en Hunter Host licens. Gå igenom ställs arrangemang med outfitter att avgöra om du ska vistas i ett hotell, lodge eller camping. Om du bor på en campingplats är, packa campingutrustning såsom tält, sovsäck, barnsäng, köksredskap och ficklampor.

2 Viltjakt i Alberta, Kanada

Extremt väder kan utsätta dig för väta.

Förbered för vädret. Jakt säsonger i Alberta är föremål för extremt väder och oväntade väderomslag. Packa extra kläder, kvalitet regnkläder och vattentäta stövlar. Under en sen säsongen jakt i början av vintern, packa isolerade kläder. Om du är på en fly-in jakt, ta en satellittelefon att hålla kontakt med bussningen pilot. Satellittelefon kan också hjälpa om en nödsituation äger rum under jakten.

3 Köpa licenser och tillstånd. Alla jaktlicenser i Alberta säljs genom privata licens leverantörer såsom sportaffär, närbutiker och bensinstationer. Utländska utländska big-spel licenser för Whitetail rådjur, älg eller svart björn sträcker sig från $ 180 till $ 250. Whitetail rådjur licenser kostar $ 36,95 för invånare, $ 122,33 för kanadensiska utlänningar och $ 188,57 för utländska utlänningar.

Kostnaden för svartbjörn licenser är $ 15,65 för invånare, $ 63,61 för kanadensiska utlänningar och $ 79,62 för utländska utlänningar, tillsammans med ett vilt certifikat för $ 28,22. Jakt med bågskytte utrustning kräver en bowhunting tillstånd som kostar $ 9,20 för boende och $ 23,20 för utlänningar.

Sjöfåglar - anka och gås - jägare i Kanada måste köpa en flyttande Game Bird jaktkort och Wildlife Habitat Conservation Stamp för $ 17. Alberta erbjuder en sexdagars utomlands bosatta sjöfåglar licens för $ 78,50. Alla priser är från 2010 och är i kanadensiska dollar.

jaktmetoder

4 Ställa in flera betesplatser. Din outfitter och guide kommer att hjälpa dig med att välja bete platser och ställa in beten. Svarta björnar är de enda viltarter som kan betade i Alberta. Baiting svartbjörn är en populär jakt metod under våren och hösten jaktsäsongerna. Använd en blandning av ätliga föremål, såsom donuts, melass, sirap eller honung som dispergerar en stark lukt i björn livsmiljö.

Om du inte är intresserad av baiting svartbjörnar, överväga en spot-och-stjälk jakt. Fokus på sydvända sluttningar med matkällor som bär plåster och buskar i öppna avverkningsområden, kalhyggen eller spår. Björnar kan hittas i dessa områden under hela dagen.

5 Hang träd står längs resvägar eller utfodring områden. Leta upp spel spår och öppna fält genom att granska en topografisk karta för att bestämma de möjliga resvägar utfodring områden. Vilt i Alberta attraheras av utfodring områden under jaktsäsongen att förbereda sig för den kommande vintern. Förutse spel rörelser och placera läktarna med vinden i ansiktet. Som vilt, såsom whitetail hjort, närmar sig din monter, vinden bär din doft från sina näsor, som kan ge dig en skottmöjlighet.

6 Viltjakt i Alberta, Kanada

Skramlande i Alberta kan producera en trofén buck.

Använd spel samtal var 30 minuter. I Alberta under brunsten, eller parningssäsongen, kan det ändå vara effektivt för Whitetail rådjur och älg. Använd DOE bräker att locka whitetail dollar och ko Mews att locka älgtjur. Spendera ungefär 30 till 60 sekunder ringer och skramlande hovar, och sedan omedelbart förbereda sig för ett skott.

7 Lokalisera vilt med kikare. I den vidöppna terrängen i Alberta, kan kikare hjälpa till att lokalisera vilt, såsom älg, älg, rådjur eller svartbjörn på distans. Markera positionen för spelet djur, och försiktigt vandra i läge för att utföra ett skott.

8 Viltjakt i Alberta, Kanada

Layout persienner är effektiva för sjöfåglar jakt.

Att jaga sjöfågel, placera lockbete och jakt persienner i åkrar. Alberta är en viktig grogrund för sjöfåglar, inklusive ankor och gäss. Ställ upp lockbete ungefär 10 till 20 kilometer i framför persienner i fälten för att locka sjöfåglar när de flyger till utfodringsområdet.

Efter jakten

9 Omedelbart märka djuret. Anbringa och säkert låsa taggen till djuret. Placera inte taggen på hjorthorn av älg eller rådjur. För björn eller puma, sätta taggen på huden.

10 Lämna kön och artbestämning på kadaver. Att transportera spel, såsom sjöfåglar, lämna åtminstone en vinge fäst på stommen för kön och artidentifiering.

11 Förbered dig för resan hem och gränsövergångar. Lämna in en exporttillstånd ansökningsformulär till de kanadensiska Wildlife Services för alla stora spelet, vilt och pälsdjur djur. Se resurser för ett ansökningsformulär online. exportrestriktioner kan verkställas för vissa arter. Det är olagligt att exportera gallblåsan och tassar av svart björn. Du kan dock exportera kött, skinn, klor, skalle och tänder.

Tips

  • Läs nuvarande Alberta föreskrifter häfte innan jakten. Besök regering Alberta hemsida för att ladda ner den aktuella häftet.