XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Biverkningar av intag av olivbladsextrakt Kapslar

Olivbladsextrakt kapslar används ofta för att öka din dagliga intag av antioxidanter. Drugs.com konstaterar att olivbladsextrakt kapslar inte har några rapporterade fall av biverkningar. Även om inga reaktioner har rapporterats, kan du tar något nytt tillägg orsaka en allergisk reaktion i kroppen. Om du märker några vanliga allergiska symtom efter att ha tagit olivbladsextrakt kapslar, kontakta din läkare för ytterligare utvärdering. Som med en allergisk reaktion, kan en allvarlig reaktion uppstår.

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion uppstår när immunsystemet misstag olivbladsextrakt som ett skadligt ämne som kan utgöra ett hot mot din kropp. När detta misstag inträffar, bygger kroppen snabbt upp ett motstånd mot tillägget. Motståndet består av immunoglobulin E-antikroppar, histamin och andra kemikalier som angriper extraktet. Kombinationen av dessa kemiska utsläpp orsakar olika delar av kroppen för att bli svullen och inflammerad. De flesta allergisk reaktion symtom utvecklas inom ett par minuter av intag av tillägget men kan ta en timme eller två innan du märker några reaktioner.

hudreaktioner

Många gånger är din hud första organ för att utveckla allergiska symptom. Din hud kan bli irriterad, röd och kliande inom ett par minuter av intag av olivbladsextrakt. Vanliga hudutslag som utvecklas från en allergisk reaktion inkluderar nässelfeber och eksem, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. Nässelfeber är den vanligaste allergisk hudreaktion som orsakar bildningen av welts i olika kluster på din hud. Eksem orsakas av ett befintligt tillstånd som orsakar fläckar eller torr hud och kliande blåsor bildas på ditt ansikte, armar och ben.

Reaktioner i andningsvägarna

Din andningsorganen kommer att påverkas av de förhöjda halter av histamin och IgE-antikroppar. Lungorna kan bli inflammerad, orsakar svullnad i lungorna och luftvägarna. Svullna luftvägar kan leda till andningssvårigheter, väsande andning, hosta, bröstsmärtor och andnöd. Bihålorna kan också svälla och orsaka trafikstockningar, sinus tryck, sinus huvudvärk, ansikts ömhet och baksnuva. Om du känner en klump i halsen eller så kan du inte andas, ring 911.

matsmältnings Reaktioner

Matsmältningssystemet är i första hand av mjukvävnad. Som tarmen blir inflammerad, kan du utveckla olika komplikationer matsmältnings. Vanliga symtom från magtarmkanalen är diarré, kräkningar, illamående, kramper, buksmärtor och uppblåsthet. Matsmältningssystemet reaktioner från en allergisk reaktion kommer inte att svara på vanliga over-the-counter gastrointestinala läkemedel.