XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Titan borr Användningar


Ett borrskär är ett spetsigt, gängad, utbytbar del av en maskin som används för borrning. En titanborrskäret är en borrkrona som är gjord med en beläggning av titan. Titan är ett grundämne som är låg densitet, skinande vit, stark och mycket motståndskraftig mot korrosion. Detta gör det till en perfekt metall för att göra borrkronor. Titanium stabilitet vid hög temperatur bidrar också till att göra det en föredragen komponent för en god kvalitet borrutrustning.

vanliga användningsområden

En titanborrkronan har hög ythårdhet och är lämplig för att skära genom olika materialtyper. Den används främst som ett skärande och borrverktyg. Titan bitar används överallt där det är nödvändigt att minska värme och friktion mellan material, eftersom de inte är mycket nötande på målmaterialet. De används också för upprepad kraftfull borrning i mjuka material som trä och plast. Titan borr finner också tillämpning i borrning genom mjukt gjutjärn, kol legering och rostfritt stål.

industriellt bruk

På grund av sin styrka är titan borrkronor används flitigt i tunga industriella processer, eftersom de håller ungefär sex till sju gånger längre än någon normal svart oxidborrkronor. De har också överlägsen kant retention. Också på grund av det faktum att de är minst påverkas av fukt, är deras allmänna livslängden ökas med en faktor av tre eller flera gånger jämfört med de koboltborrkronor. Så de visa sig användbart inom bygg områden som står inför konstant nederbördsnivåer.

Steg-Tap Borrar

Ett steg-tap borrskäret är en typ av titanborrkrona som ursprungligen utvecklades för att utföra reparationsarbeten i en rymdfärja. Det minskar avsevärt den fysiska ansträngningen genom att eliminera behovet av att applicera den axiella kraften kontinuerligt. Genom att inte ta tag i arbetsstycket, minskar det risken för att arbetsstycket från att rivas sönder som ett resultat av spinning i operatörens händer. Det hjälper operatörerna arbetar snabbt och produktivt utan att behöva byta borrkronor eller kranar när du borrar hål i olika storlekar. I korthet kan den borra vertikalt orienterade hål tillsammans med dess användbarhet i repetitiva, overhead borrning.

medicinska tillämpningar

Titanbelagda borrkronor är ofta används av olika medicinsk personal, från tandläkare att rekonstruktiv kirurger, för en mängd olika medicinska tillämpningar. Tandläkare använder speciellt ympade borrkronor som är bra i formen för rotfyllning verksamhet tillsammans med en mjuk gasutsläpp mekanism för att producera kanalen. Där operationer utförs på patienter som drabbats av flera frakturer, är användningen av titan trådar och stavar införts mellan benfragmenten efter en noggrann borr proceduren utförs.

I ett nötskal, kan tillämpningar av titan borr realiseras över ett brett yrkesområde. Deras användning i vardagen reparationsarbeten är lika oumbärlig som den roll de spelar i super-specialiserade områden av utrymme och flygindustrin och medicare industrin.