XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur skärpa bladen på en Jiffy Auger


Den Jiffy isborr gör is fiskare att borra igenom fast is snabbt. Vissa fiskar kan vara mycket rörlig under isen, så att borra många hål i isen kan vara nödvändigt för en lyckad fisketur. Vassa knivar gör för mindre tid borrning, mindre slitage på skruv motor och mindre belastning på skruven användar.

Instruktioner

1 Lossa på skruvarna som håller de två bladen på undersidan av matarskruven.

2 Skärpa bladen en i taget med hjälp av en bänkslipmaskin på en plan yta. Ställa kvarnen till medelhög hastighet och passera bladen över sliphjulytan. Storleken hos slipskivan och riktning av passet är inte viktigt. Se bara till att bibehålla samma vinkel på kanten av bladen som de hade när de var helt ny. Efter slipning, kommer bladen vara heta.

3 Doppa heta skruvblad i en skål med vatten för att kyla dem. Detta förhindrar bladen från skevhet när du sätta tillbaka dem till skruven.

4 Fukta en pappershandduk med vegetabilisk olja; använda handduken för att applicera ett tunt skikt av vegetabilisk olja till bladen för att hindra dem från rost. Använd inte motorolja, eftersom bladen kommer in vatten när skruven används för att borra genom isen på en sjö eller damm.

5 Fästa bladen till botten av skruven genom att skruva skruvarna igen.

Tips

  • Det hjälper om du har en uppsättning nya blad att jämföra med de åter slipade knivar, så att du kan se till att du skärpning i rätt vinkel.
  • Använd skyddsglasögon vid slipning av skruvblad för att skydda dig mot flygande spån av metall.