XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kommer ut ur startblocken vid början av ett spår ras är en sak som många nya löpare frukta. De har utbildats hur man gör det, men ändå är det första gången de behöver för att använda de färdigheter de har lärt sig och tillämpa den på en verklig situation. Många löpare är inte helt säker på vad man ska göra när kommer ut ur startblocken, när man ska börja springa, vilken fot att börja om och hur svårt att driva bort.

Instruktioner

1 Placera startblocket så att det är bekvämt för dig, om det är möjligt. Om inte, positionera dig till där du känner att du får det bästa tryck bort av det startgroparna. Om du inte är säker på att du får en bra tryck av, kan du hamna kostar dig loppet. Detta är vanligtvis ett system av försök och misstag, eftersom varje enskild person är unik.

2 Böj ryggen knä något och komma i läge. Den första knä kommer att vara helt böjd. Detta kommer att vara knäet som driver dig att ta bort när du är redo att tävla. Du vill ha ryggen rak och axlarna bakåt.

3 Tryck på spåret. Vidröra banan med fingrarna ger löpare bästa push-off. Detta säkerställer att ryggen är rak och att löparen är i ett bra utgångsläge. Detta stimulerar något löparens sinne till frukta en nedgång utan en bra tryck av, och detta ofta inspirerar löparen att få en bra tryck av.

4 Skjut bort med det främre benet. Lägga all din vikt på det benet. Detta gör att du kan driva själv framåt och bättre sätta din rygg ben för att göra första kontakt med detta spår. Du kommer bara vill flytta det benet nog fram emot att vara framför det främre benet och som stöd.

5 Ta en stor andra steg från blocket. Detta är steget när du börjar ditt verkliga körningen. Du är nu helt utanför blocken och börjar tävla. Detta ben kommer framför andra benet nu.

Tips

  • Öva din teknik många gånger innan du tävlar den. Få det perfekt så att du inte flippar ut när det är dags att göra ditt drag.
  • En dålig tryck-off kan resultera i en minskning eller skada. Du kan förlora loppet också, för att inte tala genera själv.