XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Översikt

Du är ständigt utsatta för patogener och bakterier från din omgivning och en stor mängd mikroorganismer leva i din kropp som en del av den normala floran. Infektioner är relativt sällsynta och alla kredit för som går till ditt immunförsvar. Infektioner har dock uppstå när immunförsvaret är nedsatt på grund av ett befintligt skick, antibiotikabehandling, skador och andra faktorer. Det finns vissa vitaminer och naturliga kosttillskott du kan ta som kommer att öka en väl fungerande immunsystem.

vitamin A

Den fettlösligt vitamin A eller retinol är nödvändig för att upprätthålla frisk hud, ben, tänder och slemhinnor och finns i livsmedel såsom kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. Tillsammans med andra funktioner, hud och slemhinnor är också en del av immunsystemet eftersom de förhindrar de patogena mikroorganismerna från att komma in i kroppen. Linus Pauling Institute säger också att retinol spelar en viktig roll i differentiering av vita blodkroppar och aktivering av T-lymfocyter, som är viktiga komponenter i immunsystemet. Även kost är det bästa och säkraste källa till vitamin A, syntetiska kosttillskott är också finns på de flesta apotek. Dock bör försiktighet ges samtidigt som dessa tillskott som en överdos kan leda till yrsel, huvudvärk, skelettsmärta och leverskador.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 är en komponent i vitamin B-komplexet som är viktig för metabolism och röda blodkroppar bildas. En studie publicerad i April 2002 upplagan av "Journal of American College of Nutrition" säger att vitamin B-12 brist är vanligt förekommande hos patienter med symtomatiska Giardia och Enterobius infektioner men inte i asymtomatiska sådana. Detta tyder på att den brist på detta vitamin kan spela en roll i utvecklingen av symptomen. Vitamin B-12 brist kan undvikas genom att ta syntetiska B-komplex kosttillskott som är i allmänhet säkra att använda med minimala biverkningar. Det kan även erhållas från livsmedel såsom kött, fisk, ägg och mejeriprodukter.

C-vitamin

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som har förmågan att skydda cellerna i kroppen, inklusive immuncellerna från de skadliga effekterna av fria radikaler. Denna ökade livslängden hos de immunceller ökar förmågan hos immunsystemet att bekämpa sjukdomar. C-vitamin kan dramatiskt minska infektionstiden och förbättra beständigheten hos en individ.

Livsmedel som citrusfrukter, bär, cantaloupes, gröna bladgrönsaker och tomater är bra källor till vitamin C tillsammans med syntetisk C-vitamin tillskott. Däremot kan en överdos leda till magbesvär och diarré och därmed är det viktigt att följa doseringsanvisningen noga.

Vitamin D

Fettlösliga vitamin D kan reglera aktiviteten av T-celler och andra co-faktorer som ingår i cell- förmedlade immunsvaret och därmed kan spela en roll i hanteringen av luftvägsinfektioner, "Current allergi och astma Rapporter" stater. En balanserad diet rik på fisk, mejeriprodukter och ostron är en bra källa till vitamin D. Den mänskliga kroppen kan också producera betydande mängder av D-vitamin när kroppen utsätts för solljus. Personer med D-vitaminbrist kan ta syntetiska D-vitamintillskott men kronisk överanvändning kan leda till njursten, kräkningar och muskelvärk. Därför är det rekommenderat att prata med en läkare innan du tar them.Fat lösligt vitamin D kan reglera aktiviteten av T-celler och andra co-faktorer som ingår i cell- förmedlade immunsvaret och därmed kan spela en roll i hanteringen av luftvägsinfektioner, "Current allergi och astma rapporter" stater. En balanserad diet rik på fisk, mejeriprodukter och ostron är en bra källa till vitamin D. Den mänskliga kroppen kan också producera betydande mängder av D-vitamin när kroppen utsätts för solljus. Personer med D-vitaminbrist kan ta syntetiska D-vitamintillskott men kronisk överanvändning kan leda till njursten, kräkningar och muskelvärk. Därför är det rekommenderat att prata med en läkare innan du tar dem.

vitamin E

E-vitamin är en annan antioxidant vitamin som kan neutralisera fria radikaler. Dessutom kan vitamin E-tillskott hjälpa till att förhindra luftvägsinfektioner, särskilt hos äldre. Emellertid kan kronisk användning av vitamin E-tillskott ökar risken för död och därför är det mycket viktigt att prata med en läkare innan du tar dessa tillskott. Inklusive livsmedel såsom vetegroddar, majs, nötter och oliver i kosten är en riskfritt sätt att få vitamin E.