XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Säkert sätt att gå ner i vikt under graviditeten

Viktökning under graviditeten är en normal och frisk förekomst, ger näringstillskott för ditt växande barn. Om du är överviktig och bli gravid, kan du och din läkare diskutera om du ska försöka behålla din vikt eller förlora pounds under graviditeten. Din kropp och utveckla barn har särskilda näringsbehov som måste uppfyllas. Om du kost, du riskerar näringsbrist. Tala med din läkare om din vikt före och efter att ha blivit gravid för att utveckla en hälsosam kost och träningsprogram som kan fortsätta efter förlossningen.

fetma Risker

Om du är överviktiga eller feta och vill bli gravid, tala med din läkare om ett hälsosamt sätt att gå ner i vikt innan du blir gravid. The March of Dimes webbplats diskuterar några av de risker som överviktiga kvinnor möter under graviditet och hur du kan skydda dig själv och ditt barn. Om du har en hög body mass index, eller BMI, du löper större risk för högt blodtryck och diabetes under graviditeten. Du kan också ha fler problem under förlossningen; barnet är mer sannolikt att vara för tidigt, behöver särskild vård i neonatal intensivvårdsavdelning, har en missbildning eller vara överviktiga i barndomen.

Näring

Även om det inte finns någon särskild graviditet kost som är rätt för alla, kan din läkare rekommendera särskilda närings riktlinjer. Folsyra, eller folat, är nödvändig, eftersom det kan förhindra födelsedefekter. Du behöver om 800mcg per dag innan du blir gravid, och 1,000mcg en dag under graviditeten. Livsmedel som bladgrönsaker, citrusfrukter, torkade bönor och ärtor och berikade spannmål är källor folat; prenatala vitaminer kan också förse dig med din dagliga intaget. Du behöver också ungefär 1000 mg kalcium, 71g av protein och 27 mg järn per dag. Tala med din läkare om tillskott, eftersom överskott vitaminer kan vara skadligt.

kalorier

Under graviditeten, du äter för två; Men, behöver du inte att fördubbla dina måltider. I själva verket, enligt den amerikanska Graviditet Association, behöver du bara ytterligare 300 kalorier per dag för att stimulera din växande barn. Att hålla denna summa i åtanke kan hjälpa dig att behålla tillräckligt med näring utan att gå upp för mycket i vikt.

rekommendationer

Trots att läkare kommer att veta bäst, om du är överviktiga eller feta och bli gravid, det finns en rekommenderad viktökning område för din graviditet. För att minska risken för komplikationer, March of Dimes säger att om du är överviktig, vinner mellan 15 och 25 pounds under graviditeten är frisk. Om du är överviktig, bör du sträva efter en ökning med endast 11 till 20 pounds.

slutsatser

Många överviktiga eller feta kvinnor kan gå ner i vikt under graviditeten, speciellt under den första trimestern när graviditetsillamående är vanligt. Men bantning under graviditeten inte rekommenderas. Istället väljer hälsosamma livsmedel som färska grönsaker och frukt, fullkornsprodukter, magert kött och magra mejeriprodukter. Ibland bara eliminera skräpmat, som tenderar att vara hög i kalorier och fett, kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Genom att ersätta dessa kalorier med bra mat, är du faktiskt gör ditt barn och dig själv, en tjänst.