XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka frukter är höga i dextros?

Frukter är kända för sin fruktos, men de innehåller också varierande mängder av sackaros och glukos eller dextros. När dextros tillsätts i livsmedel och drycker som sötningsmedel, är det snabbt ned och har potential att öka blodsockret. Men när det är en del av hela frukten, saktar fiber dess absorption. Som ett resultat har de flesta frukterna inte påverka blodsocker trots mängden dextros de innehåller.

dextros Grunderna

Dextros är en form av glukos produceras naturligt av växter. När dextros kommersiellt för användning som ett sötningsmedel, det utvinns ur växt stärkelse. Alla de olika socker i frukt bidra till din dagliga intaget av totala kolhydrater. Eftersom enskilda socker inte har egna dagliga behov intag, det enda sättet att utvärdera om en viss frukt är hög i dextros är att jämföra det med det belopp som du får från ett antal vanliga frukter.

Belopp i vanliga frukter

En hel favorit frukter ger mellan 2 gram och 3 gram dextros i en kopp skivad frukt. Listan innehåller äpplen med huden fortfarande intakt, råa apelsiner, persikor, ananas och nektariner. Hallon och jordgubbar faller inom samma område, liksom en kopp cantaloupemelon eller vattenmelon bollar. Den totala mängden socker du får från en en-kopp servering av dessa frukter varierar från cirka 5 gram i hallon till 14 gram i apelsiner och ananas.

Frukter med högre dextros

Listan över frukter med mer dextros än 3 gram per kopp börjar med råa aprikoser, mandariner, grapefrukt och honungsdagg meloner, som har fyra till fem gram dextros i en en-kopp servering. En banan och en kopp körsbär, plommon, kiwi, papaya och blåbär har 6 till 9 gram. Frukter med mest dextros innefattar en kopp röda eller gröna druvor, fyra katrinplommon och 1/3 kopp torkade aprikoser, som alla innehåller 10 till 13 gram. Om du älskar datum, vara medveten om att bara en Medjool datum har 8 gram dextros.

konserverad frukt

Mängden dextros du får från konserverad frukt beror på om de är förpackade i naturlig fruktsaft eller sirap. Frukter konserverad i tunga sirap kan ha betydligt mer dextros. Den näringsvärdesdeklarationen redovisar endast mängden totalt socker, men om värdet är högt, då är chansen att dextros innehåll följer efter. Till exempel, en kopp persikor konserverade i tung sirap innehåller 13 gram dextros och 33 gram totalt socker, jämfört med 3 gram dextros och 13 gram totalt socker i samma del av rå persikor.