XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kolsyrat vatten Vs. Platt vatten för friska njurar

Njurar är ansvarig för filtrering kroppens blod och kontrollera dina vätskenivåer. Även om du har två av dem, verkligen behöver du bara en att fungera. Men dina njurar är oerhört viktigt för din hälsa. Att veta skillnaden mellan hur kolsyrat vatten och platt vatten påverkar njurarna kan hjälpa din kropp arbeta mer effektivt.

Historia

Kolsyrat vatten av misstag uppfanns 1767 av Joseph Priestley, enligt absoluteastronomy.com. Det ursprungliga syftet med vattnet var att döda möss. Priestly smakade hopkok och fastställt att det faktiskt smakade bra, och delade det med kamrater. Torbern Bergman, en kemilärare från Sverige, skapade processen att göra kolsyrat vatten år 1771 i syfte att dricka, med hopp om att skörda hälsofördelar från hopkok.

Fungera

Njurar spola kroppens gifter för att hjälpa den att köra mer effektivt. På grund av detta, dricka många vätskor, speciellt vatten, är extremt viktigt att alla delar av kroppen. Njurar bidra till saneringen kroppens vätskor och blod och säkerställa kroppens pH förblir balanserad. Kolsyrat vatten ger inte samma fördelar av platt vatten.

Betydelse

Platt vatten och kolsyrat vatten, såsom seltzer, har olika effekter på njurfunktionen. Regelbundna vatten hjälper njurarna spola kroppen från gifter och andra överskottsmaterial, men kolsyrat vatten kan försvåra njur processer. Kolsyrat vatten tillför koldioxid till kroppen, vilket är en gas som kroppen försöker hela tiden ta bort. Att sätta koldioxid i kroppen kan försvåra din kroppsliga funktioner, eftersom det enda stället att CO2 används är i andningsprocessen.

skillnader

Koldioxiden i kolsyrat vatten blir vattnet mycket surare än vanligt vatten. Detta påverkar njurens jobb, eftersom tillsats av syra till njurarna att göra pH-nivån i kroppen lägre, vilket gör ont kroppens försök att balansera pH. Platt vatten är inte sur och därför inte sätta någon press på njurarna.

Varning

Dricka bara kolsyrat vatten kan vara mycket farligt, eftersom det kan förhindra njurarna från att eliminera avfall. Dricker om åtta, åtta-oz. glas platta, vanligt vatten varje dag, rekommenderas för att hålla kroppen fungerar som den ska.