XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fiske i Copper River, Alaska


Beläget i Alaska, är Copper River en av landets bästa fiskeplatser. Miljontals lax reser tusentals miles för att leka på Copper River under senvåren tills början av hösten. Sportfiskare flockas till floden för unika fiskemöjligheter, i hopp om att lyckas koppla en av de prisade lax sorter, såsom coho.

Geografi

Copper River ligger i centrala Alaska och anses vara en av de största floderna i USA. Härrör från Copper glaciären och Wrangell bergskedjan Alaska sträcker floden 300 miles, så småningom kanalisera genom Alaskas viken. Över ett dussin bifloder flöde från floden, lekande hundratals unika ekosystem. Copper River är också platsen för en av världens mest unika sanddyn formationer.

Historia

Copper River är uppkallad efter sin stora mängder kopparfyndigheter som extraherats med hjälp av Alaskans och ryska nybyggare. Varje år, med början i mitten av maj, kommer mer än 2 miljoner lax ta sig till Copper River vattendelare för lek. Det finns flera lax sorter, såsom Chinook, Sockeye och Coho, kollektivt kallade "Wild Koppar Salmon."

typer

Fiskare dras till Copper River att fiska lax under topp leksäsongerna. Under denna period, orörda och iskalla vatten ger fiskare goda möjligheter laxfiske.

Myntade "lax rush frenesi," dessa tre sorter av lax mate under olika tider på början av våren till början av oktober. Under senvåren, Chinook lax finns i överflöd; under maj till augusti, Sockeye lax spawn; och från maj till oktober, kan silverlax hittas i Copper River i stora mängder.

Identifiering

Chinook lax är en infödd Pacific Coast fisk, och vuxna har svarta fläckar längs deras ryggar. Djupblå färg, kan varje hona lägger upp till 14.000 ägg under sin livstid. Chinook är mest värdefullt Alaskan sportfisk, och sportfiskare eftertrakta möjlighet att fånga dem i den kalla saltvatten i Copper River. Eftersom de är så mycket uppskattad, det finns kvoter för de flesta delar av Copper River för att förhindra överfiske.

Sockeye lax är även känd som "röd" lax. De har inte de stora fläckar som Chinook har, men de är också blåaktig färg. De är kända för att simma tusentals miles inåt landet för att föda upp på samma plats de föddes, dör inom några dagar från avel. Hyllad för sin smidighet och uthållighet, de är också mycket uppskattad av sportfiskare.

Kommersiellt fiske betala översta dollar för dessa lax på grund av sin köttig smak, tilltalande färg och eftersom de klarar sig bra i frysta och konserverade former. I Japan, deras ägg, eller "rom" är mycket eftertrakkulinariska läckerheter.

fördelar

Fiskare har varit kända för att fånga mer än 700 laxar under en resa. Copper River lax säljs kommersiellt är unikt behandlas av dessa sportfiskare, "blöder" dem och klä dem med is omedelbart för sjöfarten. Lax finsmakare och lokala Alaskans har hänvisat till dem som "lax-30-lax," ivrigt förutse den första fångsten av säsongen. Laxen är sedan flugit runt om i världen till kommersiella marknader.

Alla Copper River lax sorter netto översta dollar på restauranger och marknader. Under 2008 var Copper River lax sälja till mer än $ 40 per pund i Pacific Coast stater som Washington. Myntade "Wild Copper Salmon" av sportfiskare och Alaska Natives, lax fångas från floden är full av Omega 3-fettsyror.

Förordningar och licenser

För att få tillstånd för Copper River laxfiske, är nödvändig för både fiske och dipnetting en årlig hushåll tillstånd. Två tillstånd finns för Copper River: 1) Chitina Subdistrict personligt bruk laxfisket tillstånd; och 2) Glenn Subdistrict Levebröd Salmon Fiskeri tillåter.

Från och med 2009, inte Alaskan Fish and Wildlife Department inte ta ut en avgift för någon av dessa tillstånd. Helt enkelt ansöka om tillstånd genom Alaskas Wildlife avdelning eller genom en deltagande lokal bete butik. Observera dock att djurlivavdelningen kräver sökande att registrera varje sort av lax fiskas före transport av fisk från floden.