XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

DIY Composite Mast Construction


Masten är den enda mest kritiska delen i segelbåt design och konstruktion. Masten är både funktionellt - anläggningen och stödja den primära segel - och elegant. Ship master och mast utformning har varit en legendarisk sedan början 16th century. Nya innovationer inom segelbåtdesign har antagit moderna material, inklusive Kevlar, kolfiber och glasfiber. Kompositmaterial har uppfyllt prestandakraven för segelbåtar mer noggrant än andra moderna material. Även daterad och antika båtar regelbundet ses idrottsliga ersättnings master kompositmaterial. Med nära anslutning till goda tillverkningstekniker för kompositer, är en hemmagjord sammansatt mast uppnås.

Instruktioner

1 Mät och använda en tigersåg att skära tre stycken 5-tums x 10-fots PVC-rör att använda som rör kompressorer. Klämma ner dem individuellt på arbetsytan eller skruvstäd. Använd en tigersåg slita öppna en 2-tums stort gap längden i alla tre delar. Vänd rören över och skär en tung linje ner på baksidan längden på varje rör med en mattkniv. Detta ger dem möjlighet att klämmas på våt kol tyglindat 4-tums PVC-rör.

2 Klipp två bitar av 5-tums PVC-röret 2 fot i längd, att linda sömmarna av de tre primära kompressorer. Utför samma rip-and-slit förfarande, men gör rip bredd 3 inches på dessa kortare bitar. Använd en trasa förpackade kvastskaftet generöst väta insidan av alla fem rör med epoxiharts släppmedel.

3 Använd tunga sax för att klippa tre ark 2 x 2 kolfiberväv 12 1/2 inches x 31 fot. Blanda CF 862 epoxiharts och härdare i en 3: 1-förhållande i en plasthink. Mäta dessa kritiska förhållanden med en elektrisk skala, och rör om blandningen under två minuter med en färg omrörare. Fylla färg spruta tanken. Spraya eller borsta ett tunt lager av epoxi släppmedel på 30 fot arbetsyta. Placera en 30-fots längd av 4-tums PVC-rör på arbetsytan och rengör röret med aceton och cheesecloth.

4 Lägg ut ett ark av kolfiberväv på arbetsytan bredvid PVC-rör och spraya den generöst med epoxiharts blandning. Upprepa detta två gånger för en tre-skikt bunt fuktade tyg. Det översta lagret av tyg måste också sprutas med epoxihartset blandningen.

5 Placera 4-tums PVC-rör i mitten av längden av staplade våta tyget och linda tyg smörgås runt röret. Lyfta en ände av röret, och pressa kanterna av materialet tillsammans upprepade gånger med behandskade händer. Håll röret upp från arbetsytan och arbeta ner hela längden av det, klämma längden av röret inslagna ytbildande så komplett och cylindriska en struktur som möjligt.

6 Placera 3 bitar av kompressorröret (snittet och slits 5-tums PVC-rör) runt den lindade 4-tums PVC-rör. Placera de två kortare stycken av kompressorröret runt sömmarna mellan de tre längre rör. Plats bandet klämmer runt alla rören. Det bör finnas 4 klämmor på var och en av de längre rör och 3 klämmor på de kortare. Använd en 12-volts skruvmejsel för att dra åt alla klämmor bandet. Börja med de långa kompressorer och dra dem till en 1-tums lucka i röret. Dra de överlappande sömmen kompressorerna ungefär halvvägs och avsluta komprimering på de längre rören till maximum. Avsluta komprimeringen genom att driva det maximala möjliga kompression på sömmen kompressorer.

7 Tillåter masten uppläggnings härda i 24 timmar eller tills alla ytor är svala vid beröring. Ta bort klämmorna och komprimeringsrören. Trimma toppen och botten av överflödigt tyg ändar. Rengöra ytan på masten med flytande handtvål.

Tips

  • Detta uppläggningsförfarandet görs bäst av två personer.
  • Den totala tid som förflutit av uppläggningen före komprimering bör inte överstiga 30 minuter.
  • Bära ett förkläde, skyddsglasögon, andningsmask och handskar.