XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har cykling Påverkar sädesblåsorna prostata?

Cykling är en utmärkt form av motion, men du kan hitta ridning obehagligt, särskilt över långa avstånd. För män kan cykling placera trycket på känsliga områden mellan benen. Även om detta tryck orsakar sällan hälsoproblem, kan det skapa betydande och kronisk smärta.

Anatomi

Sädesblåsorna och prostata är två delar av den manliga anatomin som hjälper till med produktion av fluider för sperma. Sädesblåsorna är precis bakom och något ovanför prostatan. Tillsammans är sädesblåsorna och prostata belägen ovanför den mjuka vävnaden mellan ditt könsorgan och anus, ofta kallad mellangården. Belägna på ömse sidor av mellangården är dina knölar, hårda ben avsedda att stödja din kropp när du sitter.

Problem

Eftersom cykelsitsar är mycket smala, i mitten av sitsen ofta blir pressas mot den mjuka vävnaden som inrymmer sädesblåsorna och prostata. Det är sällsynt att detta orsakar några problem för sädesblåsorna, eftersom de är något högre än prostatan och inte får stöten av trycket. Det finns också några belägg för att cykling orsakar prostatit, infektion i prostata eller prostatacancer. Dock kan detta tryck förvärra de smärtsamma symtom på prostatit och orsaka neuropati, nervskada som har kopplats till domningar och högre nivåer av impotens.

överväganden

De flesta medicinska experter rekommenderar att de kardiovaskulära och andra fysiska fördelarna med att cykla uppväger långt problemen med ridning och din prostata eller sädesblåsor. Men om du lider av prostata eller sädesblåsor relaterade infektioner eller skador, undvika ridning tills du har kontrollerat med din läkare. Det bästa sättet att undvika problem med din prostata och sädesblåsor är med en korrekt monterad och justerad cykelsadel.

Passform och justering

De hårda ben, eller sittknölarna, som är belägna på ömse sidor om mellangården är tänkta att bära merparten av din vikt när du sitter, även när på en cykelsadeln. Leta efter en plats vars breda, vadderade områden kontakt direkt med dina knölar, lindra trycket på mellangården. När du har hittat en plats som passar ordentligt, justera höjden, tonhöjd och främre läge så att din vikt är jämnt fördelad mellan sätet och styret.