XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man läka Gluteus Maximus

Gluteus maximus är den största av de tre sätesmusklerna. Det utgör en stor del av skinkorna och är primus motor för att utöka din höft för att dra benet bakåt. En stor tår eller liten stam till denna muskel gör det ganska svårt att inte bara gå, men också stå upp och sitta ner. Omedelbar vård för en gluteus maximus skada ökar sannolikheten för att muskeln återfår nästan normal styrka och funktion när den återhämtat sig. Det bästa du kan göra när du drar din glutes är att stoppa verksamheten omedelbart och sitta på något kallt. Se en läkare om du tror att du har rivit din gluteus maximus.

Steg 1

Sitta på en kall pack i 10 minuter så snart som möjligt för att kontrollera och minska smärta och inflammation. Sitta på den kalla pack för totalt tre gånger per dag i tre dagar. Ta ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel såsom aspirin för att ytterligare minimera smärta och inflammation.

Steg 2

Sitta på en varm pack för 10 minuter om dagen tre gånger dagligen i två dagar; värme ökar cirkulationen till din sätesmusklerna, transportera cellulära skräp bort från platsen för skadan.

steg 3

Rådgör med en sjukgymnast om smärtan inte nämnvärt har avtagit, vilket tyder på en allvarlig skada.

steg 4

Börja mjuka stretchövningar om smärtan har gått ned genom att först sitter på en varm pack för 10 minuter, vilket ökar temperaturen i sätesmusklerna; en höjning av temperaturen ökar flexibiliteten i dina muskler, minskar smärta som du sträcker dina glutes, vilket gör dig mer benägna att göra din stretching rehab övningar.

steg 5

Sträck din glutes genom att ligga med ryggen platt på golvet. Böj båda knäna så bottnar fötterna är också platt på golvet. Rita knä av din skadade glute mot bröstet, kramar låret att försiktigt sträcka ut dina glutes. Håll stretch i 15 sekunder och upprepa för tre upprepningar.

steg 6

Sitt upprätt med din rumpa på golvet. Förläng din oskadade benet framför dig längs golvet sedan böja knä av din skadade benet. Korsa din skadade benet över motsatta låret, kramar din böjda knän mot bröstet, sträcka på glutes. Håll stretch i 15 sekunder och upprepa för tre upprepningar.

steg 7

Sitt på en is pack för 10 minuter efter stretchövningar för att innehålla nya svullnad, minimerar skador på omgivande friska celler. Gör din sträckor två gånger om dagen, varje dag under en vecka att läka din gluteus maximus.

varningar

  • Om du inte läka dina glutes, utvecklar ärrvävnad i ett oorganiserat sätt, eventuellt förhindra en nästan normal återhämtning. Konsultera en läkare om din skada inte förbättras eller om du har frågor om din återhämtning.

tips

  • Långsamt lätta i dina dagliga aktiviteter, aerob träning och styrketräning träning. Börja med bara 10 minuters aerob träning och din kroppsvikt, sakta öka din intensitet, varaktighet och mängden vikt du använder.