XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du vara allergisk mot Passion Fruit?

Du kan vara allergisk mot i huvudsak någon mat eller dryck om ditt immunförsvar uppfattar det som ett hot mot din kropp. Vanligtvis är ditt immunsvar en korrekt indikation på att vissa naturliga eller konstgjord förening i livsmedel antingen orsakar sjukdom eller är potentiellt skadliga. Men ibland ditt immunförsvar kan överreagera på ett livsmedel som normalt anses ofarlig eller ens frisk. Allergiska reaktioner mot passionsfrukt är sällsynta, även om de känsliga för latex gummiblandningar löper större risk. Rådgör med din läkare om du upplever svullnad och andningsproblem efter att ha förtärt passionsfrukt.

Allergiska reaktioner mot mat

Allergiska reaktioner mot mat är relativt vanliga och drabbar uppskattningsvis 12 miljoner amerikaner, en stor andel av dem är barn. mat är ibland förorenade med patogener eller innehåller gifter, som stimulerar immunsystemet att skicka vita blodkroppar och andra föreningar för att förstöra, identifiera eller isolera den potentiellt skadliga allergen. Vid andra tillfällen, överreagerar immunsystemet synes mat som de flesta människor inte har några negativa reaktioner på. Hursomhelst, allergiska reaktioner utlösa en massiv frisättning av histamin från mastceller, vilket kan leda till, bland andra symptom, svullnad i ansikte, mun och svalg, andningssvårigheter och svälja; hudutslag; och lågt blodtryck. De livsmedel som leder till den stora majoriteten av allergiska reaktioner är komjölk, ägg, fisk, skaldjur, jordnötter, nötter, sojabönor och vete.

Passionsfrukt

Passionsfrukt, eller passionsfrukt, är en tropisk frukt som vanligtvis odlas i Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Hawaii, Jamaica, Sydafrika och Malaysia. Blommorna av passionsfrukt vinstockar likna ett krucifix, därav namnet. Frukten är nästan rund, 3 eller 4 inches i diameter, och det har en tuff, slät hud varierar i färg från djup purpur till gult eller orange. Köttet är en massa av membran säckar fyllda med apelsin, köttiga saft och många små frön. Smaken är musky och är vanligtvis jämfört med guava och papaya. Passionsfrukt ibland framkallar allergiska reaktioner hos mycket känsliga personer, men oftare reaktioner uppstår hos dem som är allergiska mot latex, enligt "Public Health Nutrition."

Latex-frukt syndrom

Allergisk reaktion mot naturgummilatex är välkänd. Den orsakas av närvaro av enzymer som kallas kitinaser. Enligt "Human Metabolism: Funktionell mångfald och integration", en särskild klass I kitinas finns i massan av passionsfrukt, vilket orsakar en korsreaktion med latex. Denna förening kallas latex-frukt syndrom. Vad det betyder är att personer som är allergiska mot latex har en mycket högre risk att bli allergiska mot frukter som innehåller liknande kitinas proteiner, såsom passionsfrukt, kiwi, papaya, mango, tomat, avokado och vete. Hos barn har latex korsreaktivitet vidare rapporterats med aprikos, banan, körsbär, kastanj, druva, persika och ananas.

rekommendationer

Om du eller dina barn är allergiska mot latexgummi, då oddsen är för att du kommer att ha en allergisk reaktion mot passionsfrukt och vissa andra tropiska frukter. Vårdgivare kan ha särskilt allvarliga reaktioner på passionsfrukt på grund av upprepad exponering för latexhandskar. Om du är orolig för din potentiella reaktion på vissa tropiska frukter, prata med din läkare om att få ett allergitest.