XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typer av ventilatorn används i MRI


Magnetisk resonanstomografi (MRT) är en diagnostisk maskin i utbredd användning inom det medicinska området. Det är en icke-invasiv medicinskt test, med användning av ett magnetfält med radiopulser, som producerar detaljerade bilder på en dator av oberoende av vilken del av den mänskliga kroppen har skannats. MRT används ganska ofta på sjukhus för att få genomsökningar av patienter, varav vissa är mycket sjuka och behöver hjälp av en ventilator. Så har det varit nödvändigt att tillverka MRI-kompatibla fläktar.

Bärbar

Cardinal Health Medical Products and Services tillverkar en MR-kompatibel transport ventilator. Denna maskin är lätt och kompakt så att den kan tas överallt där det behövs. Det finns för nödsituationer, och kan användas av alla åldrar patienter, från barn till vuxen.

Modifiering

Ibland på sjukhus, är otillräcklig för en viss patientens behov standard MRI-kompatibel ventilator. National Institutes of Health rapporterade en studie för att se om en standard intensivvårds ventilator kan modifieras för att vara kompatibel med en MRI, i händelse av en kritisk vård patent behövs extra stöd för detta ventilator. I rapporten drogs slutsatsen att med smärre modifikationer, en Siemens 900C kan användas med en MRI.

Standard

Andra manuafacturers, som Magmedix gör MR-kompatibla fläktar för standardbehandling och användning. Dessa maskiner marknadsförs som är konstant, kraftfull och korrekt. De producerar också en konstant strömningsmönster, som är kritisk för patienten, som, förutom att behöva en ventilator, är under stress från MRI testning.