XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Våra kroppar kräver energi för att fungera korrekt, och vi får energi genom att smälta maten. Levern spelar en viktig roll genom att hjälpa våra magen och tunntarmen i nedbrytning av fetter och lipider.

leverfunktioner

Levern är det största körtel i kroppen, som väger ungefär 3 pund. i genomsnittlig vuxen. Den är belägen i den högra sidan av kroppen - nedanför membranet - och är i huvudsak skyddas av bröstkorgen.

leverfunktion

Leverns viktigaste funktioner inkluderar blod avgiftning och reglering av glykogenmetabolism, men även producerar galla. Denna vätska består av salter, pigment, kolesterol, fett och fosfolipider. Galla lagras i gallblåsan tills det behövs.

Galla

Galla stöd i nedbrytning av fetter i kosten genom att bryta ner (emulgerande) stora fett globs i tunntarmen i otaliga mindre droppar. Fettnedbrytande enzymer arbeta mer effektivt när galla är närvarande.

Gallgången blockering

När som helst gallgången mellan gallblåsan och tunntarmen är blockerad, är fett matsmältning kraftigt störd. Dessutom är gallpigment absorberas i blodet, vilket resulterar i en uppbyggnad som kallas gulsot, en gul missfärgning av huden.

kolesterol Korrelation

Kolesterol kan utsöndras från kroppen med hjälp av galla, men om kolesterolnivåer är för höga, kommer det att falla ut ur lösningen i gallblåsan att bilda gallsten. Gallsten resultera i smärtsam obstruktion av gallgången.