XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det kan vara komplicerat och ibland överväldigande att avgöra vilken vitamin- och mineraltillskott är bäst för din hälsa och livslängd, eftersom så många kosttillskott gör anspråk som erbjuder en mängd unika fördelar. Zink och vitamin B1 är bland de tillägg som har varit tippad som användbara i vår fortsatta strävan efter hälsosam livsstil. Forskning bekräftar att båda kompletterar verkligen kan förbättra vår välfärd.

De många fördelarna med zink

Zink stärker immunförsvaret. Det är mest känd för sin makt för att förebygga förkylningar och minska mängden dagar det tar att återhämta sig från en. Men det har många andra mindre omskrivna egenskaper. Zink kan öka hälsan hos din hud och hår. Och dess anti-inflammatoriska fördelar kan också hjälpa till att minska uppkomsten av akne.

Zink håller hormoner regleras, bidrar till att upprätthålla prostata hälsa och kan även öka fertiliteten. Mineralet har också visat sig hjälpa vid behandling av sår och munsår och kommer att hålla matsmältnings spår i gott skick.

zinkVarningar

Tala med din läkare innan du börjar ta en zinktillskott. För mycket zink kan ha negativa effekter på hälsan. Samtidigt kan även en liten zinkbrist orsaka hälsoproblem.

Varför B1?

Den primära roll vitamin B1 är att bidra till att de kardiovaskulära och nervsystemet i kroppen fortsätta att fungera på ett sunt sätt. Vitamin B1 kallas ibland "anti-stress" vitamin eftersom det förbättrar kroppens förmåga att fungera under tryck. Det främjar också en hälsosam mental inställning.

Eftersom vitamin B1 är en kraftfull antioxidant, hjälper det att minska effekterna åldrande, förbättrar minnet, och kan förhindra eller fördröja utvecklingen av Alzheimers sjukdom.

B1 är allmänt säker

Eftersom vitamin B1 är vattenlösligt det utsöndras via urinen. Däremot kan ta överskjutande belopp vara giftiga. Det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B1 är 1,2 mg för män och 1,1 mg per dag för kvinnor. Det skulle ta 100 gånger mer än den rekommenderade dosen innan det skulle finnas toxicitetsproblem.