XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör latissimusövningar med fria vikter. Dina lat muskler (även känd som "latissimus dorsi") är vingliknande muskler som spänner den övre mellersta delen av ryggen på vardera sidan av ryggraden. Starka ryggmuskler är nödvändiga för god hållning och för att skydda mot ryggmärgsskador. För att göra latissimusövningar med fria vikter (i motsats till vikt maskiner), behöver du hantlar, en skivstång och en stol eller bänk.

Instruktioner

1 Värma upp ryggmusklerna i ca 10 minuter i förberedelse för dina latissimusövningar. Några möjliga sträckor inkluderar: stå med fötterna ihop och armarna sträckta upp mot taket (handflatorna tillsammans) och rör sig i en rak linje från sida till sida; tappa huvudet och armarna tillbaka och skjuta dina ben, höfter och magen framåt samtidigt som man gör en mild bakåt böj; och upphandlande magmusklerna och framåtlutad från midjan att röra marken.

2 Stärk din lat muskler med hjälp av fria vikter under pull-ups. Stå under en pull-up bar med en hantel hålls mellan fötterna. Placera händerna ovanpå stången med hjälp av en overhand grepp. Sakta dra din kropp upp med dina lat muskler tills hakan är i nivå med bar. Sänk dig tillbaka ner långsamt, med kontroll.

3 Utför overhead höjningar med fria vikter för att stärka dina lat muskler, axlar och armar. Håll en skivstång över axlarna bakom huvudet, med armbågarna böjda. Lyft skivstång över huvudet tills armarna är helt raka. Håll för en sekund och sedan långsamt tillbaka skivstång till startpunkten, med hjälp av motstånd.

4 Sitt på en stol eller bänk och böja sig framåt från midjan med en rak rygg. Håller en hantel i varje hand med armarna utsträckta mot golvet och handflatorna vända in, sakta höja både om vikter till bröstnivå och sedan sänka dem tillbaka med motstånd. Denna övning fungerar dina lats samt triceps. Börja med mycket lätta fria vikter, eftersom denna övning lätt kan sträcka tillbaka om tunga vikter används.

5 Gör fem till åtta repetitioner per set för varje övning om du funderar på att bygga muskelmassa och 10 till 15 reps (med lättare vikter) om du bara vill tona dina lats. Gör latissimusövningar som en del av en träning för hela kroppen med fria vikter 3-4 dagar i veckan för bästa resultat.